• BIST 12433.5
  • Altın 7389.91
  • Dolar 43.4099
  • Euro 52.0442
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Karabiga sahiline 4'üncü kez mavi bayrak

Karabiga sahiline 4'üncü kez mavi bayrak
Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi sahilinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak, 4'üncü kez dalgalanmaya başladı.

Karabiga Belediyesi, Karabiga sahiline uluslararası çevre ödülü olan 'mavi bayrak' almak için bu yıl 4'ncü kez başvuru yaptı.

Yapılan değerlendirmenin ardından Karabiga sahili, 2017 yılında da mavi bayrak almaya hak kazandı. CHP'li Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, "Mavi bayrak almak için plajımızı düzenledik. Beldemize Atık Su Arıtma Tesisi'ni kurduk. Diğer kriterleri yerine getirerek ilk kez 2013 yılında bu ödüle sahip olduk. Son 4 yıldır sahip olduğumuz mavi bayrağı 2017 yılında da kazandık. Mavi bayrak sahilimizde dalgalanmaya başladı. Bildiğiniz gibi mavi bayrak 1 sezon için verilen bir ödül. Biz bu ödülü kazanmak için her yıl çalışmalarımızı tekrarlıyoruz. Mavi bayrak çevrenin ve plajı kullananların korunmasını öngördüğü kadar, uluslararası turizm pazarında da büyük öneme sahip. Çünkü tatil yöreleri için tıpkı tesislerdeki yıldız sayısı gibi güvenli bir standart içeriyor. Üstelik uluslararası bir standart. Böylece sahillerimizin, beldemizin güzelliğini tescillemiş olduk. Beldemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim