• BIST 11721.72
  • Altın 6632.42
  • Dolar 49.4842
  • Euro 55.6438
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kaptanlardan Bodrum Boat Show'da yeşil pasaport kampanyası

Kaptanlardan Bodrum Boat Show'da yeşil pasaport kampanyası
Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz, Bodrum Yat Show’da Türk denizcilerin yurt dışında karşılaştığı vize sorunlarına dikkat çekti. Dernek üyeleri, kendilerine yeşil pasaport verilmesi için için imza kampanyası başlattı.

Bodrum'da bu yıl ikincisi düzenlenen Bodrum Boat Show'da denizcilik sektörünün vize sorunu gündeme geldi. Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz, kendilerine Yeşil Pasaport verilmesi için imza kamğanyası başlattıklarını söyledi ve Türk denizcilerin uluslararası rekabette yaşadığı zorluklara dikkat çekerek yeşil pasaport çağrısında bulundu.

Bodrum’da bu yıl ikincisi düzenlenen Bodrum Boat Show, denizcilik sektörüne ilişkin önemli konuların gündeme geldiği buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Fuarda açıklamalarda bulunan Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz, Türk denizcilerin yurt dışında karşılaştığı vize sorunlarına dikkat çekerek yeşil pasaport talebini dile getirdi.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE VİZE ENGELİ

Yaklaşık 2 bin 500 üyeye sahip olduklarını belirten Karagöz, dernek olarak yat kaptanları ve yatlarda çalışan personele istihdam, sertifikasyon, eğitim ve staj konularında destek sağladıklarını ifade etti.

Uluslararası alanda rekabet edebilmek için vize sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Karagöz, Avrupa ülkelerine seyahat konusunda yaşanan zorlukların sektördeki iş fırsatlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Karagöz, “Avrupa’da, Akdeniz’de ve dünyada rekabet edebilmemiz için elimizin kolumuzun bağlandığı bir konu var: Vize. Avrupa ülkeleri bize vize vermiyor maalesef. Bu konuda çok zorlanıyoruz. Bu da bizim Avrupa’da rekabet edebilme gücümüzü çok düşürüyor” dedi.

BODRUM BOAT SHOW’DA YEŞİL PASAPORT KAMPANYASI

Denizcilerin yeşil pasaport talebini gündeme taşımak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten Karagöz, fuarda kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti. Yeşil pasaport talebinin belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini de dile getiren Karagöz, amaçlarının denizcilerin uluslararası alanda daha rahat çalışabilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Vize engellerinin yalnızca çalışanları değil, Türkiye’nin ekonomik kazancını da etkilediğini belirten Karagöz, yeşil pasaport talebinin turistik seyahatten ziyade mesleki bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Karagöz, “Biz yeşil pasaportu sadece Avrupa’ya gidelim, gezelim diye istemiyoruz. Bu bir zorunluluk, ihtiyacımız var. İngilizlerle, İtalyanlarla, Fransızlarla, Hırvatlarla veya Yunanlılarla rekabet edebilmemiz için bizim de bu imkâna sahip olmamız lazım. Çünkü biz hem iş kaybediyoruz hem ülkemiz para kaybediyor hem de rekabet edemiyoruz. Transfer çıkıyor gidemiyoruz, iş çıkıyor gidemiyoruz” ifadelerini kullandı.

TALEPLERİNİ ANKARA’YA İLETECEKLER

Bodrum Boat Show kapsamında gündeme getirdikleri yeşil pasaport talebini yetkililere ulaştırmakta kararlı olduklarını belirten Karagöz, kampanyayı üyelerinin desteğiyle sürdürdüklerini söyledi. Karagöz, denizcilik sektöründe çalışanların yurt dışındaki iş fırsatlarını değerlendirebilmesi ve uluslararası rekabette güç kazanabilmesi için gerekli kolaylığın sağlanmasını beklediklerini ifade etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim