• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Kaptan Rahele Tahmasebi Sarvestani, mesleğinin zorluklarını anlattı

Kaptan Rahele Tahmasebi Sarvestani, mesleğinin zorluklarını anlattı
İranli kadın denizci Kaptan Rahele Tahmasebi Sarvestani, ikinci kaptan olarak diplomasını aldığını belirterek “Denizcilik alanında çalışmak kolay bir iş değildir. Akıllı olmanız ve tüm duyularınızı kullanmanız gerekir” dedi.

2015  Uluslararası Denizcilik Günü'nde “Örnek Denizci” olarak seçilen İran Denizcilik Kurumu’nun ‘Kadın Denizcisi’ seçilen 33 yaşındaki İranlı kadın denizci Kaptan Rahele Tahmasebi Sarvestani, başarısını ailesinin desteğine, çabalarına, tutkusuna ve deniz sevgisine bağlıyor.

Sarvestani, tüm azmiyle filosunda 500 ton üstünde ve 3000 ton altında Denizcilik Kurumu’nda ikinci kaptan olarak görev yapıyor.

Kaptan Sarvestani, yaşadığı zorlukları ve hayatta elde ettiği büyük başarıları anlattı.

Raheleh Tahmasebi Sarvestani, “Arkadaşlarımdan biri, denizcilik alanında çalışmamı önerdi. İlk başta bu işin zor olacağını düşündüm. Ancak şimdi dalgaları doğru bir şekilde kırabilir ve gemilerden en kısa mesafeyi koruyabilirim. Şimdiye kadar ikinci kaptan olarak diplomamı almayı başardım ancak bu basit bir şey gibi gözükse de gerçek anlamda çok zor bir iş” dedi.

Sarvestani, “Erkekler, fiziksel durumlarından dolayı daha dayanıklıdırlar ve kadınlar böyle koşullara sahip olmayabilir ve aynı zamanda erkekler de ailelerinden uzak durmakta zorluk çekerler.  Ancak bu durum kadınlar için böyle değil, aileden uzakta olmak zor” ifadelerini kullandı.

Denizde ve gemilerdeki kadın sayısının çok düşük olduğunu ve bu alanın kendi zorlukları olduğunu söyleyen Sarvestani, “Belki de herkes bu zorluklarla başa çıkamaz ancak bu alandaki kadınlar zorluluklara kabullenip bu alanda çalışmaya başlasınlar. Çünkü bu meslek kadınlar için yüzde 100 başarıları olacaklar. Ben şahsen bunu yaşadım” açıklamasında bulundu.

İranlı kadın denizci Sarvestani, Uluslararası Denizcilik Kurumu’nun 2019 yılı sloganının denizcilik konusunda kadınları güçlendirmek olduğunu da belirtti.

Sarvestani, “Denizcilik bu ülkenin ekonomisidir ve bu mesleği sevgiyle eğitim kurslarına katılmalılar. Çünkü teoride öğretilen bütün dersler pratik olarak da yapabilmeliler. Denizcilik rahat bir meslek değil. Deniz, sakin ve güzel olduğu kadar korkunç. Gemiden geçebilecek büyük dalgalar var. İş kolay değil ama çok eğlenceli. Denizcilik alanında çalışmak kolay bir iş değildir ve akıllı olmanız ve tüm duyularınızı kullanmanız gerekir. Yorgunluğun manası yok ve çok fazla uykusuzluğa katlanmak zorundasınız. Kaptanlığa ulaşmak benim için bir hayal haline geldi ve bir gün o seviyeye ulaşmak istiyorum” diye konuştu.

iranli_kadin_denizci_2.jpgiranli_kadin_denizci_1.jpgiranli_kadin_denizci_3.jpg

Nasim Jafary - DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim