• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Kapadokya'nın kalbi 'Narlıgöl'

Kapadokya'nın kalbi 'Narlıgöl'
Kapadokya'nın merkezinde yer alan Narlıgöl, kalp görünümüyle bölgeye gelen turistler ve amatör fotoğrafçılardan yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Aksaray-Niğde sınırında yer alan Narlıgöl'ün, etrafı dağlarla çevrili tipik bir krater gölü olduğunu, çevresinde ise kayadan oyma mekanlar ve peri bacası bulunduğunu söyledi.

Deniz seviyesinden bin 365 metre yükseklikte yer alan krater gölünün etrafında kaplıca otelleri bulunduğunu belirten Doğan, "Narlıgöl kıyısından çıkartılan kaplıca suyu, yeni açılan 2 termal tesiste kullanılıyor. Narlıgöl, aynı zamanda bir kaplıca bölgesi olma yolunda ilerliyor" dedi.

Kalp görünümü 2011'de keşfedildi

Narlıgöl'ün son yıllarda daha çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini anlatan Doğan, "Narlıgöl'ün kalp görünümü 2011 yılında Anadolu Ajansı muhabiri tarafından ortaya çıkarıldı. Biz de bu haber fotoğraflarından yararlanarak gölün bu özelliğini kamuoyuna duyurduk ve tanıtım çalışmalarına başladık. Kapadokya'nın kalbi Narlıgöl'ü Aksaray'ın tanıtım çalışmalarında, broşür, kitap ve dergilerde önemli bir simge olarak kullanmaktayız" diye konuştu.

Doğan, Narlıgöl'ün kalp şeklinin yaklaşık yarım saatlik bir tırmanış sonrası görülebileceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Göl, konum itibarıyla Kapadokya'ya gelen turistlerin güzergahı üzerinde yer alıyor. Ihlara Vadisi ve Güzelyurt'a gelen turistler, Derinkuyu istikametinde bu gölün yanından geçiyorlar. Göle giriş için Aksaray Valiliği tarafından parke taşla bir yol yaptırıldı. Göle gelen turistler, kalp özelliğini ancak bir tepe üzerinden görebiliyor. Aksaray yönünde yaklaşık yarım saatlik tırmanış sonunda ulaşılan bu noktadan gölün kalp şekli gözlemlenirken, diğer açılardan ise göl, farklı şekillerde görünüyor. Turistlerin bu noktaya araçlarla ulaşımını sağlamak için bir yol çalışması planlamaktayız."

Amatör fotoğrafçıların ilgi odağı

Tabiat tutkunları için bu gölde büyüleyici bir manzaranın bulunduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Narlıgöl, kalp görünümüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Son yıllarda turistlerden ve amatör fotoğrafçılardan yoğun ilgi var. Burada iniş ve çıkışıyla zorlu bir parkur bulunuyor. Kalp görünümü için zirveye yürümeye başlayan turistler, gölün farklı şekillerinin ardından son olarak kalp şeklini gözlemliyorlar ve bu doğa harikası manzara karşısında adeta büyüleniyorlar."

İstanbul'dan Kapadokya turu için bölgeye gelen amatör fotoğrafçı Samet Güler, Kapadokya'da balonla uçuş yaptıklarını, birbirinden güzel fotoğraf çektiklerini söyledi.

Kapadokya turunda kendileri için en özel yerin Narlıgöl olduğunu belirten Güler, şunları ifade etti:

"Narlıgöl'ün kalp görünümlü fotoğraflarını gördükten sonra buraya gelmeye karar verdik. Rehberimiz eşliğinde gölü çevreleyen tepeye çıkarken, bir taraftan da fotoğraf çekimine devam ettik. Narlıgöl'ün kalp şeklini gördüğümüz zaman ise büyülendik. Çektiğimiz fotoğraflar ve o anı yaşamak, her şeye değerdi. Kapadokya'ya fotoğraf için gelen tüm amatör fotoğrafçılar, kesinlikle bu doğa harikası krater gölünü fotoğraflamadan ve bu atmosferi yaşamadan dönmesinler."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim