• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 20 °C

Kaleiçi'nde desibel sınırını aşan 5 işletmeye 160 bin TL ceza kesildi

Kaleiçi'nde desibel sınırını aşan 5 işletmeye 160 bin TL ceza kesildi
Kaleiçi'nde geçen yıl başlatılan özel uygulamalar kapsamında desibel sınırını aşan butik otel ve pansiyonlar ile çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 5 işletmeye, 160 bin TL'yi aşkın para cezası uygulandı.

Antalya'nın en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden Kaleiçi'nde geçen yıl başlatılan özel uygulamalar kapsamında desibel sınırını aşan butik otel ve pansiyonlar ile çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 5 işletmeye, 160 bin TL'yi aşkın para cezası uygulandı.

Antalya Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri ile Kaleiçi'ndeki esnafı temsilen KALEDER, Kaleiçi Kültür Sanat Derneği, Turistik İşletmeciler ve Pansiyoncular Derneği, Kaleiçi Birliği Derneği, Yatçılar Kooperatifi ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının içinde yer aldığı komisyonun Kaleiçi'ndeki yeni uygulamalar kapsamında aldığı kararlar hassasiyetle uygulanıyor.

Alınan kararlar kapsamında Kaleiçi'nde Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne ait halen görev yapan 24 özel güvenlik personeli sayısına 20 özel güvenlikçi daha ekleniyor. Toplamda özel güvenlik sayısı 44'e çıktı.

Kaleiçi'nin en önemli sorunlarından biri olan canlı müzik konusuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda işletmeye yönelik denetim ve ses ölçümü gerçekleştirildi. Bu denetimlerde bazı meyhane ve barlara, desibel sınırını aştıkları gerekçesiyle ağır para cezaları uygulandı. Geçen yıl, yüksek sesle canlı müzik yayını yaparak etrafa rahatsızlık verdiği tespit edilen iki işletmeye 25 bin 486'şar TL, bir işletmeye de ikinci kez yüksek sez sınırını aştığı gerekçesiyle 50 bin 972 TL para cezası uygulandı. Bu yılki denetimler ve ses ölçümlerinde ise biri meyhane, biri de cafe-bar iki işletmeye 29 bin 173'er TL para cezası uygulandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, canlı müzik yayını yapan meyhane ve barlardaki ölçümlerde, etraflarındaki pansiyon ve butik otellerin önünden de ölçümler gerçekleştirdi.

BİR AYDA 262 ARACA 25 BİN LİRA CEZA

Giriş koşulları özel olarak tanımlanan kullanıcılar haricinde araç trafiğine kapatılan Kaleiçi bölgesinde, giriş sınırlamasının başladığı saat itibariyle içeride kalan araçların tespiti halinde de yasal işlem ve idari para cezası uygulamaları İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Bu kapsamda örneğin 2017'nin Aralık ayında 262 araca 26 bin 759 TL ceza uygulandı.

BAGYLERLE GÜNDE 500 KİŞİ TAŞINIYOR

Otopark cepleri haricinde tümüne park yasağı getirilen Kaleiçi'nde, park yasağını ihlal edenlere de para cezası uygulanıyor. Bölgede erişim için iki ring hattı planlandı. Sarı ve yeşil ring hatlarında 4 adet bagy çalıştırılıyor. Bagyler ile günde ortalama 500 kişiye taşıma hizmeti veriliyor. Hafta sonları ve yaz aylarında aynıca bir adet mekanik katlı otoparktan da ücretsiz olarak Kaleiçi'ne taşıma hizmeti yapılıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim