• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Kaleiçi Yat Limanı tekneleri bahara hazırlanıyor

Kaleiçi Yat Limanı tekneleri bahara hazırlanıyor
Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda çalışan tur teknesi işletmecileri, yağmurlu ve fırtınalı geçen kışın ardından bahar döneminde toparlanmayı hedefliyor.

Antalya'nın önemli turizm noktalarından olan Kaleiçi Yat Limanı'nda çalışan tur teknesi işletmecileri, bu kış sezonunda yağmur ve fırtınaların geçmiş dönemlere göre daha fazla yaşanmasından dolayı işlerin aksadığını söyledi.

Tekne sahipleri, havaların düzelmesi ve baharın yaklaşmasıyla birlikte turların yeniden eskisi gibi rağbet göreceğini düşünüyor.

Yat Limanı'nda tur teknesi işletmeciliği yapan Hasan Demirkıran, “Önceki dönemlere göre iş kaybımız bu dönem hava şartları daha ağır geçtiğinden 3-4 kat daha fazla oldu. Bu sene güneyden gelen fırtınaların fazla olması sebebiyle turlarımızı yapamadık. Turlarımız açık seyirli ve sahili seyretme amaçlı gerçekleştiğinden dolayı fırtınanın getirdiği dalgalar ve yoğun yağış faktörleri varken denize açılmak riskliydi. Bu yüzden yapamadığımız çok turumuz, kaybettiğimiz çok günümüz oldu. Güneşli günlerde turlarımız normal seyrinde devam ediyor. Bunlar elbetteki yaz dönemine nazaran daha seyrek gerçekleşiyor” diyerek hava şartlarının bu yıl tekne turlarını aksattığını dile getirdi.

SİGORTALI VE PLAKALI TEKNELER

Tekne turu düzenlemek için gerekli her türlü koşulu titizlikle sağladıklarını söyleyen Demirkıran, “İşimizin zorluğu bürokratik kısmı oluyor. Birlikte çalıştığımız çok kurum olduğu için teknemizi çalışabilir hale getirene kadar birçok evrak işiyle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Teknelerimiz fabrika çıkışlı tekneler olmadığı için gerek evrak işi gerekse denetimsel olarak birçok evreden geçiyoruz. Bu yüzden sistem olarak sıkıntı çektiğimiz zamanlar oluyor fakat biz her türlü yükümlülüğü eksiksiz bir şekilde yerine getirip sigortalı ve plakalı bir şekilde işimizi icra etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KOOPERATİFLE İŞBİRLİĞİ

Yelkenli Yat Motorlu Taşıyıcı Kooperatifi ile çalışmaya başladıktan sonra işletme sürecindeki sıkıntıların aşıldığını söyleyen Demirkıran, “Müşteri bazında önceden münferit çalıştığımız için sıkıntılar yaşıyorduk. Çünkü herkes kendi müşterisini çekmek zorunda kalıyordu. Fakat şimdi Yelkenli Yat Motorlu Taşıyıcı Kooperatifi ile birlikte çalıştığımız için bu sıkıntımız ortadan kalktı. Büyükşehir belediye başkanımız ve valimiz bu süreçte bize destek oldular ve bizlere rahat bir çalışma ortamı sağladılar” dedi.

BAHAR HAREKETLİ GEÇECEK

Bahar döneminin gelişiyle birlikte İranlı, Rus, Koreli, Çinli, Tayvanlı turistler ağırlıklı olmak üzere birçok farklı ülkeden turistin turlara katılmasını bekleyen Demirkıran, “Nevruz şenlikleri için ülkelerindeki tatilden faydalanan turistler bahar döneminde turlarımıza katılıyor. Genel çerçevede bakacak olursak 2019 yılında belediye başkanımız Sayın Menderes Türel’in de dediği gibi turist sayısı anlamında rekor bir katılım bekleniyor. Biz de bu katılımdan payımıza düşeni alacağımızı düşünüyoruz. Yaz dönemi geldiğinde de işlerimizin maksimum seviyeye ulaşacağını düşünüyoruz” diyerek ilerleyen dönemde tekne turlarının yükselişe geçeceğini söyledi.

TURLAR SABİT FİYATTAN

Tekne turları, işletmecilerin bağlı olduğu Yelkenli Yat Motorlu Taşıyıcı Kooperatifi’nin belirlemiş olduğu ortak fiyatlar üzerinden gerçekleşiyor.

Öğrenciler, gaziler, şehit yakınları ve engelliler tur hizmetinden indirimli ücretlerle faydalanabiliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim