• BIST 11189.5
  • Altın 5726.661
  • Dolar 42.5615
  • Euro 49.5337
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 9 °C

Kabotaj Bayramı Çanakkale'de kutlanmaya başladı

Kabotaj Bayramı Çanakkale'de kutlanmaya başladı
1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından, çeşitli kurum, kuruluş ve özel şirketlerin desteğiyle, Kordonboyu ve Yat Limanı’nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Çanakkale'de, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi'nin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluş ve özel şirketlerin desteğiyle, Kordonboyu ve Yat Limanı'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sabah saat 10.00'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) 'Deniz Güncesinde Güzeller' sergisinin açılışı ile başlayan etkinlik, daha sonra Yat Limanı önünde İÇDAŞ Yelken Kulübü sporcuları tarafından yelken gösterileriyle devam etti. Kordon'da süren etkinliklere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz ve daire müdürleri katıldı.

Ahmet Selçuk Sert, "Bu 1 Temmuz'u içinde barındıran haftayı Denizcilik Haftası olarak tüm yurtta 71 Liman Başkanlığımızla 91'inci yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu sadece bağımsızlığımız açısından değil, denizlerimizdeki hükümranlık haklarımızın perçinlenmesi açısından değil, aynı zamanda denizciliğin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur" dedi.

Ardından etkinliğe destek veren kurumlara Liman Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra 1000 ve 3000 metrede Türkiye Kabotaj Kupası Açık Su Yüzme Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından dereceye girenlere kupaları ile anı madalyaları verildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim