• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Jorge Barakat Pitty: "Altın Çıpa ilişkilerimizi güçlendiren bir bağ niteliğinde"

Jorge Barakat Pitty: "Altın Çıpa ilişkilerimizi güçlendiren bir bağ niteliğinde"
Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty, 12. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşma da "Altın Çıpa Töreni, Panama ile Türkiye'nin ilişkilerinin güçlendirmesine katkı sağlayan bir bağ niteliğinde" dedi.

12. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'ne Onur Konuğu olarak katılarak bir konuşma yapan Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty, "Altın Çıpa, Panama ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendiren bir bağ niteliğindedir" dedi.

Deniz Haber Ajansı tarafından Ataköy Sheraton Oteli Havuzbaşı'nda bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'ne, 71 ülkeden 600 denizci katıldı.

Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Altın Çıpa Töreni'nde olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, muhteşem bir organizasyon olduğunu söyledi.

Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty konuşmasına şöyle devam etti; "Sayın misafirler, Altın Çıpa ödülünü almak benim için büyük bir onur. Öncelikle bu muhteşem geceye beni davet eden organizatörlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle Recep Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum. Benim için inanılmaz bir yolculuk oldu. Panama ve Türkiye coğrafi bir avantajı paylaşıyorlar. İki ülke de global deniz ticareti için benzer öneme sahip. Bu yüzden benim için büyük bir onur olan bu ödül aynı zamanda Panama ve Türkiye arasındaki ilişkileri kuvvetlendiren bir bağ niteliğinde. Bu gecenin benim için diğer bir önemi de; Panama Denizcilik Bakanı olarak ilk önemli yurtdışı ziyaretimi Türkiye'ye düzenlemiştim. Sayın Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemdi. Onunla kurduğumuz iyi ilişkiler şu anda Sayın Ahmet Arslan ile gelişmeye ve güçlenmeye devam ediyor. Sayın Arslan'ın Panama'yı ziyaretinde de hükümetlerimiz arasında işbirliği anlaşması imzalamıştık. Türkiye ile Panama arasında denizcilik alanında kurulan ilişkiler birçok açıdan büyük önem arzediyor. Çünkü üç yıllık bakanlığım boyunca karşılıklı olarak yılda iki kere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle ilişkilerimizi son derece güçlü hale geldi. Türk denizcilik topluluğu, lütfen size duyduğum saygıyı ve hayranlığı kabul edin. Ve Panama'yı da kendi eviniz gibi kabul edebileceğinizi unutmayın. Çünkü burada sizin misafirperverlik ve samimiyetiniz bana kendimi evimde hissettirdi. Son olarak hatırlatmak isterim ki bu sene Ekim ayında Panama'da insanların ve denizin bir araya geldiği 2017 Dünya Denizcilik Günü etkinliği düzenlenecektir. Bu vesileyle hepinizi bu etkinliğimizdeki konferansa ve gala yemeğine katılmaya ve orada varlığınızla bize destek olmaya davet ediyorum. Katılımınız ülkemiz için mutluluk verici olacaktır. Bir çok ödül ve birçok hediye aldık. Sayın Recep Bey'e özellikle tekrar teşekkür ediyorum her şey için. Ve ben de ona küçük bir hediye takdim etmek için kendisini buraya davet ediyorum. Tanrı hepimizi kutsasın" diyerek, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'a Panama'yı temsil eden hediyeyi takdim etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim