• BIST 14050.56
  • Altın 6872.73
  • Dolar 48.3138
  • Euro 56.1658
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 22 °C

Japonya'da nükleer tesis yakınlarındaki volkan patladı

Japonya'da nükleer tesis yakınlarındaki volkan patladı
Japonya’da Sendai nükleer santralinin 50 km uzağında yer alan Sakurajima volkanı faaliyete geçti. Japonya Meteoroloji Kurumu turuncu alarm verdi.

Japonya’nın güneyindeki Kyuşu'da yer alan Sakurajima yanardağı lav püskürtmeye başladı. Sakurajima’nın Sendai nükleer santralinin yalnızca 50 km uzağında yer alıyor olması nedeniyle ise panik iki katına çıktı. Japonya Meteoroloji Kurumu da bölgeye yaklaşılmaması için turuncu alarm verdi.​ Sakurajima, en son Ağustos 2015’te patlamış ve çevresinde yaşayanlar tahliye edilmişti.

1914'TE ADAYI YARIMADA YAPMIŞTI

Sakurajima’nın 1914’teki patlaması ise Japonya’nın 20. yy’da şahit olduğu en büyük volkanik faaliyet olarak kayıtlara geçmişti. Yanardağın yaydığı lavlar, Kyuşu ile anakara arasındaki boğazı doldurup Kyuşu’yu yarımada haline getirmişti.

Ülkede 2011’de meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından kapatılan Sendai, geçen yıl yeniden açılmıştı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim