• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Japon konteyner operatörleri, ONE markasıyla tek çatı altında birleşti

Japon konteyner operatörleri, ONE markasıyla tek çatı altında birleşti
Japonya merkezli 3 hat operatörü, NYK LINE, MOL ve K LINE konteyner operasyonlarını tek çatı altında toplamak ve küresel rekabette söz sahibi olmak amacıyla geçen hafta ONE markası altında tek bir şirket altında birleşti.

Japonya merkezli 3 konteyner hat operatörü, NYK LINE (Nippon Yusen Kaisha Line), MOL (Mitsui OSK Line) ve K LINE (Kawasaki Kisen Kaisha) konteyner operasyonlarını tek çatı altında toplamak ve küresel rekabette söz sahibi olmak amacıyla geçen hafta ONE (Ocean Network Express) ismiyle tek bir şirket altında birleşti. 

1 Nisan 2018'den itibaren NYK Line, MOL ve K Line şirketleri, konteyner operasyonlarını Merkezi Singapur'da 200 milyon dolar sermaye ile kurulan Ocean Network Express (ONE) üzerinden yapmayı başlarken, yıllık 1 milyar dolarlık tasarruf sağlayacak. 1 Nisan 2018'den itibaren ilk planda 144 gemi ile operasyonlara başlayacak ONE, birleşme sonrası yüzde 7 pazar payı ile dünyanın 6'ncı büyük konteyner hat operatörü olacak.

Dünyanın altıncı büyük konteyner hat operatörü koltuğuna oturacak yeni şirketin, yüzde 38'ini NYK Line kontrol ederken, yüzde 31'i K Line, diğer yüzde 31 hisse ise MOL tarafından yönetilecek. 

1 milyon 440 bin 555 TEU taşıma kapasiteli 234 gemiyi kontrol eden Japon konteyner operatörleri, 2019'dan itibaren teslim alacağı yeni inşa gemilerle taşıma kapasitesini 1 milyon 600 binin üzerine çıkaracak.

NYK Line, MOL ve K Line ortak olduğu Ocean Network Express isimli yeni şirketin CEO'luğuna Jeremy Nixon'ın getirildiği açıklanırken, Şirketin operasyon merkezi Singapur, Holding merkezi ise Japonya olarak belirlendiği kaydedildi.

one_buyuk_ceo.jpg

COSCO'NUN, OOIL'İ SATIN ALMASI, TAŞLARI YERİNDEN OYNATACAK

Çinli COSCOCS'in iştiraki COSCO Shipping Container Line'ın, Tung ailesinin kontrolünde bulunan ve dünyanın 7'nci büyük kontyener hat operatörü OOCL'ın çatı şirketi Orient Overseas International'ı, 6 milyar 300 miyon dolara satın alacağını açıklamasından sonra, 2018'de konteyner pazarında taşlar yerinden oynayacak

Dünyanın 3'ncü konteyner hat operatörü Fransız CMA CGM, 4'üncülüğe düşerken, COSCO Shippping ise yüzde 11.5 pazar payı ile üçüncülüğe çıkacak.

2018'NİN İLK ÇEYREĞİNDE DÜNYA PAZARI

2018'in ilk çeyreğine kadar birleşmeler ve satın almalarla birlikte ilk 10 konteyner hat operatörü gruplar, dünya konteyner pazarının yüzde 82'sine sahip olurken, diğer 90 konteyner hat operatörü pazardan yüzde 18 pay alacak.

1 - APM - Maersk Grubu: (Maersk Line, Safmarine, MCC Transport, Seago Line, Mercosul Line, Hamburg Süd, Aliança ve CCNI) - Danimarka

2 - Mediterranean Shipping Company Grubu: (MSC - WEC Lines) - İsviçre

3 - China COSCO Shipping Grubu: (COSCO, OOCL, CSCL, SPS, GSS) - Çin

4 - CMA CGM Grubu: (CMA CGM, APL, ANL, FAS, Cheng Lie Navigation, CAGEMA, MacAndrews, OPDR, CoMaNav) - Fransa

5 - Hapag - Lloyd Grubu: (Hapag-Lloyd + UASC) - Almanya

6 - Ocean Network Express - ONE: (NYK + MOL + K Line) - Japonya

7 - Evergreen Marine Grubu: (EMC, EM-UK, EM-HK, İtalia Marittima) - Tayvan

8 - Yang Ming Marine Transport - Tayvan

9 - PIL Grubu: (Pacific International Line, ACL, PDL, MELL) - Singapur

10 - ZIM Grubu: (ZIM, Gold Star Line ) - İsrail

NOT: Brezilya Rekabet Kurulu, Maerks’in Hamburg Süd ile birleşmesine Güney Amerika ve Brezilya konteyner pazarında güçlü bir yere sahip olan Mersocul’u satması şartıyla izin vermişti. APM-Maersk Grubu, Mercosul Line şirketini CMA CGM'e satmak için geçen ay anlaşmaya vardı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim