• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmirli balıkçıların kaçaklarla başı belada

İzmirli balıkçıların kaçaklarla başı belada
Aliağa'da bir araya gelen Kuzey İzmir balıkçıları, yasak av yapan trolcülerin durdurulmasını isterken, balıkçılara da trolcüleri yetkililere bildirmesi çağrısı yapıldı

Aliağa'daki toplantıya katılan Kuzey İzmir balıkçıları, yasak av yapan trolcülerin durdurulmasını isterken, balıkçılara da trolcüleri yetkililere bildirmesi çağrısı yapıldı.

İzmir'in kuzeyinde yer alan Karşıyaka, Aliağa, Şakran, Çandarlı ve Dikilili balıkçıların şikayeti üzerine Aliağa Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, Çandarlı Körfezi çevresinde kaçak avcılık yapan trol teknelerinin ağlara ve balık yuvalarına zarar verdiği belirtildi.

İzmir Su ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Kemal Yılmaz'ın talebi doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıya yöre balıkçıları, Sahil Güvenlik, Tarım İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mustafa Erkan, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Sorumlusu Kıdemli Yüzbaşı Tamer Alpul, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Mert Küçük ve İzmir Su ürünleri kooperatifleri Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, balıkçıların şikayetlerini dinledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Danışmanı, Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Reşat Demir, son dönemde özellikle Çandarlı Körfezi'nde kaçak trol avcılığında ciddi artış görüldüğünü belirtti.
 
Yasak bölgeye giriyorlar

Çandarlı Körfezi'nde trol ile balık avlayanların kendilerine ve ağlarına zarar verdiğini, bu arada balık yuvalarını bozduğunu öne süren yöre balıkçıları da, "İllegal avlanan bu teknelerin Çandarlı Körfezi Adalar Bölgesi'ne girmeleri aslında yasak. Derin sularda avlanmaları gerekiyor. Fakat son zamanlarda yasak bölgeye girip trol ile avlanıyorlar. Balık yuvalarına ve yumurtalarına verdikleri zararın yanında bizim denize bıraktığımız dip ağlarını da parçalıyor. Dip ağlarımızda her seferinde 2-3 bin liralık zarar meydana geliyor. Günde 50 civarında dip ağını kaybediyoruz" dediler.

Kooperatif üyesi balıkçıların şikayetlerinde haklı olduğunu, ancak onların da sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mustafa Erkan, "İletişim çağındayız. Hiçbir şeye seyirci kalmayın. Tüm kurumları harekete geçirmek sizin elinizde" dedi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Sorumlusu Kıdemli Yüzbaşı Tamer Alpul de adli kolluk gücü olarak konunun içinde olduklarını, ancak illegal avlanma yapan trol teknelerinin, AİS (Otomatik tanımlama sistemini) açmamaları nedeniyle yerlerini tespit edemediklerini belirterek, balıkçılardan destek istedi.

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
asiizmir
23 Ekim 2017 Pazartesi 13:43
13:43
yasak av yapan herkesin allah belasını versin bir de bunlara göz yumum devletin verdiği maaş yetmiyormu sizlere yapan varsada sizinde allah belanızı versin ama tabiki onlarla ugraşmayı bırakıp sadece oltacının üstüne gelmeyi iyi biliyorlar
88.246.247.196
Arap
17 Ocak 2016 Pazar 16:08
16:08
Balıkçı yapcak bişey yokk onlarda ekmek parası için kosturuyor
88.246.69.96
şakran
28 Şubat 2013 Perşembe 18:11
balıkçı
dürüst çalışıyoruz saygı göstermiyorlar,akşam ağ bırakıyoruz sabah toplamaya gittiğimizde ağlarımız parçalanmış,300,500 metre eksik topluyoruz.trol tekneleriyle şebeke çekiyorlar hemde kıyılara 500 metre yakın yerlerde.motor gücü yüksek olduğu için ağa takıldığını farketmiyorlar belkide.aliağada bağlı bulunan dinner balıkçılık isimli trol teknesini gece şebeke çekerken görenler var.ama sahil güvenlik yakalamak istemiyor.neden acaba?
78.175.14.32
necdet turguttekin
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:01
yasak avcılık
Bende bir trol balıkçısıyım. yıllarca yasa dışı sahalarda çalışan trol avcılığı yapanlarla mücadele ettim.ilk önce bunun önlenmesini devlet görevlileri isteyecek.İstanbul valiliği bir gecede boğaz da şebekeçiliği bitirdi.İzmir körfezi yıllardır şebeke kaynıyor ,trole 5 ay yasak getirenler şebekeçiliği teşvik ettiklerinin farkında deyiller mi?.Böyle giderse denizlerimizde dürüst yasalara saygılı balıkçı kalmıyaçaktır.Deniz ve gerçek denizçiler s.o.s. vermektedir.yetkilerin dikkatine.
94.121.209.232
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim