• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

İzmir'in Gelir Vergisi Şampiyonu yine Lucien Arkas oldu

İzmir'in Gelir Vergisi Şampiyonu yine Lucien Arkas oldu
İzmir'de gelir vergisinde ilk sırayı yine Lucien Arkas aldı. Arkas'ı Nail Özkardeş ve Muharrem Pehlivanoğlu izledi. İzmir'in Kurumlar Vergisi birinciliğini ise Philsa Philip Morris, ikincisi MSC Gemi Acenteliği ve üçüncü JTI Tütün şirketleri paylaştı.

İzmir'de gelir ve kurumlar vergisi alanlarında en fazla vergi ödeyen ilk üç mükellefe plaketleri verildi. İzmir Valisi MustafaToprak törende kayıt dışı ile mücadelenin önemine dikkat çekti.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, kentte 2013 yılı rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükellefleri plaketle ödüllendirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'in vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarında gösterdiği performansla vergisine sadık bir kent olduğunu gösterdiğini belirtti. Ülke ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle rekortmenlere teşekkür ettiklerini belirten Engin, "İzmir'in vergi tahsilatında İstanbul'un ardından Türkiye 2'ncisi olması da kentin borcuna olan sadakatini gösteriyor" dedi.

TİCARETİN MERKEZİ İZMİR

İzmir Valisi Mustafa Toprak da sosyal ve ekonomik kalkınma için, hakkaniyetli ve adaletli bir vergilendirmenin şar olduğunu belirterek "Yüzde 26'lık kayıt dışılık için toplum ve birey olarak iş başı yapmalıyız" diye konuştu. İzmir'in asırlardır ticaretin merkezi olduğunu kaydeden Vali Toprak, İzmir'de değer üreten, kente katkı sağlayan herkesi anmanın önem taşıdığını vurguladı. Törende İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Vergi Dairesi Başkanı Engin, rekortmen mükelleflere ödüllerini verdi. Gelir Vergisi birincisi Lucien Arkas, ikincisi Nail Özkardeş ve üçüncüsü Muharrem Pehlivanoğlu ile Kurumlar Vergisi birincisi Philsa Philip Morris, ikincisi MSC Gemi Acenteliği ve üçüncü JTI Tütün şirketleri temsilcilerine plaketleri takdim edildi. Şirket yetkilileri ve temsilcilerine de adlarına dikilen fidan sertifikaları verildi.

Çanakkeli Kurumlar vergisi ikincisi Çanakkale Liman İşletmesi Sanayi A.Ş.

Çanakkale’de, kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri İl Defterdarlığı tarafından ödüllendirildi.
Çanakkale Defterdarlığı tarafından düzenlenen toplantıya vali yardımcıları Hüseyin Kulözü, Mustafa Tüysüzoğlu ve Cezmi Batuk, Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Turan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Adnan Güler, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Enver Aydın ile çok sayıda bürokrat ve sivil toplum temsilcisi ile vergi rekortmenleri katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığının 2014 yılı için yüzde 100 tahsilat hedefine merkez, Biga, Çan ve Gelibolu’da ulaştıklarını ifade eden Defterdar Işık, “Bütçe gelirleri bakımından ilimizde tahakkuk miktarı 1.344.704.492,00 TL, tahsilat miktarı ise 976.752.979,99 TL’dir. Bir önceki yıla göre tahakkuk ve tahsilat artışı yüzde 14’tür. Maliye Bakanlığı kamu hesapları bültenine göre Aralık 2014 sonu itibariyle Türkiye genelinde tahsilat oranı yüzde 68,78 iken, ilimizde yüzde 71,47 oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Çanakkale, 15. sırada yer aldı. 2014 yılı Aralık sonu itibariyle giderlerimiz 1.144.506.882,34 TL’dir. Aralık sonu itibariyle gelirin gideri karşılama oranı yüzde 85 olarak gerçekleşti” dedi.

Kurumlar vergisinde bu yılın rekortmeni Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin ödülünü Selman Tahsildaroğlu aldı. Kurumlar vergisi ikincisi Çanakkale Liman İşletmesi Sanayi A.Ş. adına ödülü Genel Müdür Ali Aktoprak, kurumlar vergisi üçüncüsü Atlantis Mineral Arama ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. adına Berkin Akol aldı.

Gelir vergisinde bu yılın birincisi isminin açıklanmasını istemezken, ikinci Lokman Eviş ödülünü Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan’dan, üçüncü Salim Tokgöz ise ödülünü Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan’dan aldı. Törende ayrıca il ekonomisine yaptıkları katkılarla istihdam sağlayan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Vergi Haftasına katkı sağlayan Bayramiçli öğretmen Hilal Çetinkaya’ya İl Defterdarı Mustafa ışık tarafından teşekkür belgesi verdi. Vergi Haftası ödül töreni kokteylle sona erdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim