• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

İzmir'de 'Başbakanlık Ofisi Savarona olsun' önerisi

İzmir'de 'Başbakanlık Ofisi Savarona olsun' önerisi
İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisi için bir öneri de TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan'dan geldi. Turan, Atatürk'ün yatı Savarona'nın İzmir'e getirilip ofis olarak kullanılabileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İzmir'e Başbakanlık Ofisi açılacağını söylemesi ile ofis için yer önerileri de birbiri ardına yapılmaya başlandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, İzmir'e açılacak Başbakanlık Ofisi için Valilik binasını gündeme getirmesinin ardından, bir öneri de Türkiye Genç işadamları Derneği Ege Şube Başkanı Musa Turan'dan geldi. 

Turan, "İzmir'in Başbakanlık ofisi kendine özgü bir yapı olmalı. Atatürk'ün yatı Savarona'yı İzmir'e getirerek Başbakanlık Ofisi yapalım" dedi. İŞ dünyasının diğer temsilcileri ise, önemli olanın İzmir'e böyle bir ofis kazandırılması olduğunu, yer konusunun bir şekilde çözüleceği görüşünü dile getirdi.

Ne dediler?

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan: Bugün Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Bölge koordinatörlüğünün bile özel bir binası var. Başbakanlık ofis binası özel olarak tasarlanmalı, içinde yatırım dairesinin olacağı, başbakanımızın yabancı heyetlerle görüşeceği bölümlerin olacağı, İzmirli iş adamlarının yine yatırım heyetleriyle görüşmelerinin sağlanacağı bir yer olmalı. Eğer yer konusu tartışma yaratacaksa, İstanbul'da demirli bulunan Atatürk'ün Savarona Yatı İzmir'e getirilebilir. Bu da sayın başbakanımızın İzmir'e ikinci hediyesi olur. Başbakanlık ofisi olarak kulanılabilir.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü: İzmir'in simgelerinden olan Valilik binası, Başbakanlık Ofisi için uygun bir yer. Ancak, önemli olan bu ofisin İzmir'de açılacak olması. İzmir'de mutlaka bir yer bulunur. Önemli olan sağlıklı ve verimli bir şekilde çalışması.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Bence böyle bir düşünce ortaya atılmışsa, yer önemli değil. Önemli olan, kurulacak olan Başbakanlık Ofisi'nin nasıl çalışacağı. İzmir'e, İzmirliye ne kazandıracağı. Yer bir şekilde bulunur.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Burada önemli olan, Başbakanlık Ofisi'nin İzmir'de açılması ve İzmir'e, İzmirliye hizmet etmesidir. Bu iş için uygun bir yer mutlaka bulunacaktır. İzmir'de pek çok alternatif üretilebilir. Dolayısıyla bunun sorun olacağını kesinlikle düşünmüyorum.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü: Başbakanlık Ofisi için yer tartışmalarının, bu projenin önüne geçmemesi gerekir. Asıl tartışılması gereken; bu ofisin nasıl verimli çalışacağıdır. Herkes düşüncelerini bu alana yoğunlaştırırsa, kazanan İzmir olacaktır.

Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hüsamettin Canbilen
04 Şubat 2015 Çarşamba 18:55
18:55
Savarona başbakanlık ofisi için hem küçük hemde fonksiyon içraa edemez ama İTÜ Denizcilik Fakültesindeki okul gemisi/Yatakhane olarak kullanılan AKDENİZ gemisi hem ebat hemde fonksiyon olarak yenilenip,ihtiyaca göre baştan dizayn edilebilir.Üstün Alman teknolojisi ve nostaljisi olan bu gemiyi böylece hurda olmaktan kurtarıp hem bir devrin efsane gemisi yaşatılmış hemde bir güzel gemi yeniden hayat bulmuş olmaz mı????
46.197.96.170
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim