• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmir Körfezi Geçiş Projesi'nde geri sayım başladı

İzmir Körfezi Geçiş Projesi'nde geri sayım başladı
İnciraltı toprak sahipleri, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan ’İzmir Körfez Geçiş Projesi’nin 2017 yılında başlayacak olmasını sevinçle karşıladı.

İnciraltı toprak sahipleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'in iki yakasını birleştiren projesi olan 'İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin 2017 yılında başlayacak olmasını sevinçle karşıladı. Toprak sahipleri ilk kazmayı vurmak için Başbakan Yıldırım'dan işaret bekliyor.

İzmir'in iki yakasını birleştirecek olan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde İzmir için hazırladığı mega projelerden olan İzmir Körfez Geçiş Projesi için ilk kazmayı İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri 1 Ocak 2017'de vurmak istiyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın son İzmir ziyaretinde, 2017 yılında yeni bir süreçle İzmir'in ekonomik anlamda İstanbul'dan sonra Türkiye ikinciliğini yakalayacağını müjdelemesini önemli gördüklerini dile getiren İnciraltı 2. Nesli Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "İkinci kez EXPO adayı olup dünyanın tanıdığı, şehrin içerisinde, havalimanına 22 kilometre uzaklıkta, altında termal kaynağı olan, bir tarafı orman diğer tarafı deniz, marinası bulunan İzmir Körfez Geçiş Projesi 'İzkaray' ile taçlanacak toprağın sahipleri olarak, 'Yıldırım' düzeyinde teşviklerle, İzmir'in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı bina arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi, İnciraltı'na uygulanacak hem değerli hem de çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır" diye konuştu.

Ülke ekonomisine büyük katkı

İnciraltı'nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon metrekare alanın çevreye duyarlı ve sağlık turizmine yönelik planlamasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Karabulut, "Tek isteğimiz Anayasal haklarımızın korunarak, doğru bir yaklaşımla sadece bize değil İzmir'imize de faydalı olacak bir planın hayata geçirilmesidir. İnciraltı konusuna ve İzmir'e hakim olan Başbakanımızı Sayın Binali Yıldırım'ın uzlaşmacı yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk kazma 1 Ocak 2017'de

İnciraltı'na İzmir ekonomisine kazandırılması hakkında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın kendilerinin dinleyip çözüm için Başkan Kocaoğlu ile bir araya gelerek uzlaşma zemini arama çabalarından dolayı, memnun olduklarını ve kendisine teşekkür ettiklerini dile getiren Karabulut, şöyle devam etti: 

"Biz İzmirliler hizmette sabırsızız. İnciraltı toprak sahipleri olarak da ayrıca sabır taşımızın çatlamaya başladığında, İzkaray İnciraltı Şantiyesi'nin ilk kazmasını 1 Ocak 2017'de vurmak, bitiş tarihini de 'Yıldırım' istiyoruz. Bunun için İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım'dan işaret bekliyoruz. Bugün ilk kazmayı vurmak için İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir hazır. Gözümüz, kulağımız İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dadır."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim