• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

İzmir Belediyesi'ne "çevre" cezası kesildi

İzmir Belediyesi'ne "çevre" cezası kesildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, körfezde meydana gelen atık su taşması nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne "çevreyi kirlettiği" gerekçesiyle 40 bin liralık para cezası kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, körfezde meydana gelen atık su taşması nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne "çevreyi kirlettiği" gerekçesiyle 40 bin liralık para cezası kesti.

Büyük Kanal Projesi'nde yaşanan tıkanıklık nedeniyle körfezdeki atık su taşması meydana gelmişti. Yaşanan arızanın ardından deniz suyunun rengi değişti, pis koku tüm kenti sardı. İZSU yaşanan tıkanıklığı gidermek için çalışma başlattı. İZSU yetkilileri sorunun giderilmesinin zaman alacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyük Kanal'daki bir arıza nedeniyle körfeze Kordon'dan akan pis sular nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyeye 40 bin TL ceza kesilmesine tepki gösterdi. Kocaoğlu “Bürokratlar, birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse, o bürokrat devlet bürokratı değildir” sözleriyle İl Müdürlüğü'nü eleştirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi'nin Basmane kolektörü ve Hilal İstasyonu arasındaki boru hattında meydana gelen bir tıkanıklık nedeniyle, kanalizasyonun zaman zaman geri basması sonucu Kordon'dan denize akan kirli sular nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 40 bin TL çevreyi kirletme cezası kesti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ceza kesilmesine tepki gösterdi. Sorunun çözülmesi için çalışmaların yapıldığını belirten, belediyenin Körfez'in temizlenmesi konusundaki yıllardır yaptığı çalışmalara dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bürokrasi herkese aynı pencereden bakarsa ülkemiz kalkınır. Bürokratlar, birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse, o bürokrat devlet bürokratı değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı İzmir'deki teşkilatın ne yaptığını sorgulamaya davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyük Kanal Projesi'nin yapımının 20 yıl, projelendirilmesinin 10 sene sürdüğünü belirterek, “Ana hat 65 kilometre olarak belirlendi. Bunlara bağlı 4 bin 150 kilometrelik kanalizasyon hattı var. 2010-2011 yıllarında belirli problemler yaşadık. Hilal istasyonunun oradan su fabrikasının oraya kadar temizlik yaptık. Basmane kolektörü ile Hilal istasyonu arasında bir tıkanıklık var. Bu kadar büyük bir şebekede zaman zaman bu tıkanıkların olması doğal. Biz zaten fark ettik ve gerekli temizliği yapıyoruz. Bu sorun benden önce de oluyordu. Bizden sonra da olacak. Böyle büyük bir sistemde zaman zaman tıkanıklık yaşanacak ve bunlar aşılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de çevre konusunda 1 numaradır” dedi.

Kocaoğlu, çevreyle ilgili büyük yatırımlar yapan böyle bir belediyeye ben daha hiçbir devlet kurumundan teşekkür almadığını söyledi. Torbalı'da sanayi kanalizasyonunun Büyükşehir Belediyesi şebekesine bağlandığında da 92 bin TL ceza kesildiğini belirten Kocaoğlu, “Ödemiş'te de ‘peynir suları şebekeye karışıyor' diye Ödemiş Belediyesi'ne ceza kesildi. Şimdi de bu şebekeye ceza kesildi. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı, bu üç konuyu araştırmaya, bizim çevre konusunda ne yaptığımızı ve buradaki teşkilatın ne yaptığını sorgulamaya davet ediyorum. Kentin seçilmiş bir belediye başkanı olarak isteğimdir. Bunu irdelemesi gerekir. Ben İl Müdürünü ne bu ne de diğer konularda kesinlikle muhatap almıyorum. Bu cezayı, kendi kafalarında değerlendirip yazmışlardır. Körfez Projesi, Shangay Expo'sunda ödül kazandı. Uluslararası çevre örgütleri bizim projemizi örnek alıyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bürokrasi, devletin bürokratı olursa, bürokrasi herkese aynı pencereden bakarsa ülkemiz kalkınır. Bürokratlar, birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse, o bürokrat devlet bürokratı değildir. O bürokrat birilerinin işini yapar. Bunlar boş işlerdir. Bir bürokratın bu noktaya inmesi onun kendi problemidir. Sayın bakanımızı göreve çağırıyorum” dedi.

Kocaoğlu'nun adını vermeden eleştirdiği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ise cezayla ilgili yorum yapmadı. Sadece, basında yeralan ceza haberini doğruladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ise henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını açıkladı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim