• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

İSTE’de ‘Simülasyon Merkezi’ törenle hizmete açıldı

İSTE’de ‘Simülasyon Merkezi’ törenle hizmete açıldı
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ‘Simülasyon Merkezi’nin açılışı, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi destekleriyle İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ne kazandırılan “Simülasyon Merkezi” düzenlenen tören ile açıldı.

Törene İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Yönetim Kurulu Üyeleri, HBB Başkan Yardımcısı, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, Denizcilik Fakültesi öğrencileri, aileleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Açılış törende konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İSTE bünyesinde Simülasyon Merkezi’nin kurulmasına şube olarak destek vererek öğrencilerin diplomalarının akredite edilmesine vesile olduklarını bunun da mezun olacak Denizcilik Fakültesi öğrencileri için önemli olduğunu vurguladı.

iste_4.jpg

İskenderun Şubesi olarak eğitime desteklerinin devam edeceğinin altını çizen Başkan Kemal Kutlu, ‘Temiz deniz ve temiz bir çevre’ için de sosyal faaliyetlerde bulunacaklarını ve katkılarının devam edeceğini kaydetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da denizcilik eğitiminin uluslararası standartlarına dikkat çekerek, bu eğitimin özelliği sebebiyle laboratuvar, simülatör gibi pahalı yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Türkiye’de, denizcilik alanında 17 fakültede eğitim verildiğine değinen Kıran, “Özellikle simülatör konusunda bir başka sıkıntımız daha var. O da tedarikçi sayısının az olması. Bununla ilgili de ülke olarak yatırım yapmamız gerekiyor. Bunu da yerli ve milli bir yazılım haline getirmemiz gerekiyor. Çünkü bu; yazılım ve donanımdan oluşuyor. Donanım zaten bilgisayar. Onu her yerden alabilirsiniz ama iş yazılımda. Yazılımı işini de çözmemiz gerekiyor. Yoksa ciddi anlamda bir kaynak israfı söz konusu” dedi. 

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İMEAK DTO ve yine İMEAK DTO İskenderun Şubesi’nin destekleri ile kurulan Simülasyon Merkezi’mizin öğrencilere, öğretim elemanlarına ve denizcilik sektörüne faydalı olmasını dilerken “Simülatör Merkezimizin önemli yazılımlarını da geliştirmeye başladık. Bu yazılımları yüzde 100 yerlileştirerek tüm simülasyon merkezlerinde kullanılabilir olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

iste_9.jpg

Törende ayrıca desteklerinden dolayı İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’ya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a ve İskenderun Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Ferit Uyar’a plaket takdim edildi.

‘Simülatör Merkezi’ katılımcıların açılış kurdelesini birlikte kesmesiyle hizmete girdi ve konuklar merkezi gezerek hem inceledi hem de bilgiler aldılar.

Ayrıca İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran merkezde sürüş denemesi yaptığı konuklara simülatörü tanıttı.

Tören sonrası İMEAK DTO İskenderun Şubesi’ne geçen Kıran, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi.

iste_22.jpg

galeri-030.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim