• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

İstanbul'dan kano ile yola çıkan ekip, Abana’ya ulaştı

İstanbul'dan kano ile yola çıkan ekip, Abana’ya ulaştı
Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı olan 19 Mayıs'ta İstanbul'dan Samsun'a kano ile yola çıkan ekip, Abana’ya ulaştı. Ekip lideri Şenol Özdemir, Atatürk ve silah arkadaşlarını farklı bir etkinlikle anmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına İstanbul'dan Samsun'a kano ile yola çıkan ekip, Kastamonu'nun Abana ilçesine ulaştı.

Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın kıyıları geçerek Kastamonu'nun sahil şeridine ulaşan kano ekibi, yolculuklarının 13. gününde Abana sahilinde mola verdi.

Ekip lideri Şenol Özdemir, yaptığı açıklamada Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını farklı bir etkinlikle anmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı olan 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, "Yolculuğumuza çıkmadan önce Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'mızın huzuruna çıktık. Daha sonra Bandırma Vapuru'nun kaptanı Kayserili İsmail Hakkı Durusu'nun doğduğu yöreyi ve İstanbul'daki kabrini ziyaret ettik. Ardından torunu Nejat Ulugöl'den aldığımız Türk bayrağını Samsun Valisi'ne teslim etmek üzere Beykoz'dan kano ile denize açıldık." ifadelerini kullandı.

atanin_izinde_kano_ile_yolculuk_1.jpg

Yolculuklarında 3 gün fırtına engeline takıldıklarını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"3 kişi başladığımız yolculukta arkadaşımız Dr. Tarkan Gürler rahatsızlanınca daha sonra katılmak üzere ekipten ayrıldı. İki kişi Karadeniz'de sürdürdüğümüz yolculuğumuzda birçok zorlu engelle karşılaştık. Kamp kurduğumuz yerlerde yabani hayvanlarla karşılaştık. Fiziksel yorgunluk ve Karadeniz'in iklim şartları da bizleri yordu ama başladığımız yolculuğun manevi değeri bizleri daha çok motive ediyor. Günde ortalama 40 kilometre yol katediyoruz. Samsun'a 280 kilometre yolumuz var. Bir hafta içerisinde Samsun'a olmayı planlıyoruz."

atanin_izinde_kano_ile_yolculuk_2.jpg

Kano kürek antrenörü ve milli sporcu Osman Alim de 19 Mayıs'ın 100. yılı anısına su sporu olan kanoyla anlamlı bir etkinlikte yer almaktan onur duyduğunu belirtti.

Yolculuğun kano ile ilk uzun yol deneyimi olduğuna işaret eden Alim, "15 yıldır kano sporu ile uğraşıyorum. Sporcular yetiştirdim ve yetiştirmeye devam ediyorum ama ilk defa böylesine uzun ve anlamlı bir etkinlik için kürek çekiyorum. Bizden sonraki nesillere, yaptığımız bu etkinliğin örnek olmasını temenni ediyorum. İnşallah yetiştirdiğimiz sporcular da Ata'mızın izinden ilerlemeye devam eder" dedi.

atanin_izinde_kano_ile_yolculuk_3.jpgatanin_izinde_kano_ile_yolculuk_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim