• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

İstanbul'da şiddetli lodos ve fırtına: Pendik ve Caddebostan'da deniz karaya çıktı

İstanbul'da şiddetli lodos ve fırtına: Pendik ve Caddebostan'da deniz karaya çıktı
İstanbul’da etkisini sürdüren lodos ve şiddetli fırtına hayatı felç etti. Pendik'te sahil yolunda fırtına ve lodos nedeniyle deniz yükselerek karaya taştı. Pendik'te çok sayıda araç sulara gömüldü. Caddebostan'da otomobiller de dalgalara teslim oldu.

Pendik de lodostan nasibini aldı. Lodosun etkisiyle taşan deniz adeta karayla birleşti.

Kuvvetli lodos İstanbul'u esir aldı. Deniz ile kara birleşirken, seyir halindeki araçlar su altında kaldı, bir otomobil ise yan yattı. Bu arada kuvvetli lodos nedeniyle Caddebostan'da dev dalgalar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Trafik Kontrol Merkezi, sahil yolununun kullanılmaması için vatandaşları uyardı.

lodos_00.jpg

İstanbul’da etkisini sürdüren lodos hayatı felç etti. Pendik de lodostan nasibini aldı. Lodosun etkisiyle taşan deniz adeta karayla birleşti. Sahil yolunda seyreden araçlar, suya gömüldü.

OTOMOBİL YAN YATTI

Bir otomobilin ise yan yattığı görüldü. Yarıya kadar suya gömülen araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar ise araçların ilerleme çabasını meraklı gözlerle izledi. Sahil yolunun suyla dolayısıyla Tuzla istikametine doğru uzun araç kuyruğu oluştu. Bunun üzerine olay yerine İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yolda kalan araçlara müdahale etti.

lodos_0.jpg

UYARI: SAHİL YOLUNU KULLANMAYIN

Fırtınanın etkisiyle Anadolu ve Avrupa Yakası'nda sahil yolunda deniz sularının yola kadar ulaşması nedeniyle trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Trafik kontrol merkezi yetkilileri sahil yollarını kullanmamayı öneriyor.

Saat 18:45 itibariyle Avrupa Yakası'nda Zeytinburnu - Yenikapı istikameti; Anadolu Yakası'nda ise Suadiye - Kartal istikametinde ulaşım sağlanamıyor.

lodos_0101.jpg

CADDEBOSTAN'DA LODOS DEHŞETİ

Caddebostan'da şiddetli lodos dehşet saçtı. Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu su bastı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.Nokta Magazin

Akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos, yüksekliği birkaç metreyi bulan dalgalara yol açtı. Dalgaların etkisiyle mendirek içerisinde bağlı olan tekneler ya battı ya da batma noktasına geldi. Dalgalar, kıyıda bulunan çok büyük kayaları da sahile doğru sürükledi. Kuvvetli rüzgar bazı ağaçların devrilmesine de neden olurken, denizin kabarması ve dalgalar nedeniyle Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu su bastı. Çok sayıda araç su içinde mahsur kalırken, sürücü ve yolcuları itfaiye ekipleri kurtardı. Su baskını nedeniyle Caddebostan'dan itibaren sahil yolu tamamen trafiğe kapandı.

lodos_00000.jpg

3 metrelik dalgalar

İstanbul’da etkili olan lodos dev dalgalar oluşturdu. Beşiktaş’ta zaman zaman boyu üç metreyi bulan dalgalar nedeniyle Üsküdar’a vapur ve tekne seferleri iptal edildi. Beşiktaş sahile gezmeye gelen vatandaşlar bir yandan dalgaları izlerken bir yandan da hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmediler.Diğer yandan deniz yüzeyinde biriken çöp ve atıklar dalgaların sahile vurması ile etrafa saçıldı. Belediye temizlik görevlileri çöpleri sahilden temizledi.

canakkele_firtina_lodos2-001.jpg

Ankara'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak geçici süreyle iptal edilirken hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerinin bazıları ise yapılamayacak. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular araba vapuru seferleri ile tüm iç hat deniz otobüsü seferleri, geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edildi. Ayrıca, saat 10.45 Pendik-Yalova, 10.45 Yalova-Pendik, 11.30 Yenikapı-Yalova, 12.00 Pendik-Yalova, 12.00 Yalova-Pendik ferry cat tipi hızlı feribot seferleri, 11.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 12.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri, 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamayacak. İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, vapur seferlerini de etkiledi. Şiddetli lodos nedeniyle Şehir Hatları'nın bazı seferleri iptal edildi. Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle Adalar-Kabataş, Adalar-Bostancı, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ile Anadolu Kavağı-Sarıyer yönündeki tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

lodos_010101.jpg

Bursa'da lodos ve fırtınadan çatılar uçtu

Bursa'da etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle tabela ve çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi. Kentte önceki akşam başlayan ve giderek kuvvetlenen lodos, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bazı tabela ve çatılar uçtu, vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Zaman zaman yollara devrilen ağaç ve taşlar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Yıldırım ilçesindeki Yüksek İhtisas Kavşağı'nda bir evin çatısı lodostan dolayı yıkıldı. Çevre yolunda da lodosun etkisiyle bir inşaattaki prefabrik ev yola savruldu. Kısa süreli trafiğe kapanan yol, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmanın ardından ulaşıma açıldı. Öte yandan lodosun etkisiyle kopan reklam panoları ve elektrik direkleri, park halindeki araçların üzerine düştü. Şiddetli lodos birçok ağacın da devrilmesine neden oldu. İhbarlara yetişmekte zorlanan polis, itfaiye ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri, yoğun mesai harcadı.

canakkale_lodos_firtina-001.jpg

Kuzey Ege'deki kuvvetli fırtına

Kuzey Ege'de 2 gündür devam eden kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir arasında feribot seferleri de geçici olarak durduruldu. Cuma günü iptal edilen Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki feribot seferleri de halen yapılamıyor. Merkeze bağlı Dardanos ve Güzelyalı köylerinde sahil kesiminde bulunan tekneler, fırtına nedeniyle zarar görürken, bazı tekneler sahipleri tarafından karaya çekildi. Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak yapıldığını kaydetti.

canakkele_firtina_lodos-001.jpg

Kırklareli'nde lodos ve sağanak yağış

Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde sağanak etkili oldu. Lüleburgaz ilçesinde sabah başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Yıldırım Mahallesi'nde derenin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi. AFAD ekipleri bot yardımı ile evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Vatandaşlar, 112 Acil Servis ekiplerince Lüleburgaz Devlet Hastanesine götürüldü. Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da bölgede incelemelerde bulundu. DSİ ekipleri, dere yatağında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Babaeski ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı. Vatandaşlar, evlerine iş makineleri yardımı ile götürüldü. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlar 5 Şubat Perşembe gününe kadar etkili olacak. 

Şiddetli lodos seyir halindeki TIR'ı devirdi

Marmara Bölgesi lodos fırtınasının etkisi altında. Bursa'da fırtına nedeniyle vinç aracın üzerine devrildi. Bir kişi hayatını kaybetti. İnegöl'de ise fırtına seyir halindeki TIR'ı devirdi.

İşte lodos ve fırtınada yaşanan o sel felaketi! Video Haber

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim