• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

İstanbul'da Pakistan MİLGEM teslimatı ile karakol gemilerini denize indirme töreni yapıldı

İstanbul'da Pakistan MİLGEM teslimatı ile karakol gemilerini denize indirme töreni yapıldı
İstanbul'da Türk Deniz Kuvvetleri Açık Denizler Karakol Gemileri (ADKG) Projesi'nin birinci gemisi Akhisar ve ikinci gemisi Koçhisar'ın denize indirilmesi ile Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Pakistan Silahlı Kuvvetleri için üretilen dört gemiden ilki olan PNS Babur'un teslimine ilişkin tören gerçekleştirildi.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı'ndaki törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan geçici hükümet Savunma Bakanı Anvar Ali Hayder​​​​​​​, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Amjad Khan Niazi ve İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin katıldı.

Pakistan’da geçici hükümet Savunma Bakanı Anvar Ali Hayder, Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ortak miras, tarih ve medeniyetle birleştiğini belirterek, ''Pakistan ve Türkiye, bir millet iki devlet anlayışının bir tezahürüdür.'' dedi.

Hayder, İslamabad'ın Cammu Keşmir halkının kendi kader hakkını tayinini desteklediğine dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cammu Keşmir konusunda sesini yükseltmesine teşekkür etti.

aa1-004.pngSavunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün de Başkanlık olarak temel amaçlarının, güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan sistemleri azami oranla yerli ve milli imkanlarla sağlamak olduğunu söyledi.

Savunma Sanayi Başkanlığınca yürütülen projeler sonucunda çok sayıda platformun mavi vatanda hizmet verdiğini ve bayrağı dalgalandırdığını söyleyen Görgün, "Özellikle deniz platformları konusunda 'Ana vatanın güvenliği mavi vatanın savunmasından geçer.' şiarını kendimize rehber edindik ve bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduk. Hava, kara, deniz araçlarıyla kendimizle beraber dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik. Halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak, tasarım, inşa, donatım ve idaresini gerçekleştirebilen sayılı ülkeler arasında yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız." ifadelerini kullandı.

Görgün, teslimatı gerçekleşecek gemilerle Pakistan'da hizmet eden güvenlik güçlerinin önemli bir ihtiyacını karşılayacaklarını, mavi vatanda çok daha güçlü ve caydırıcı bir deniz gücü için çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

asas-001.png

Türkiye'nin deniz gücünün artırılması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Görgün, son teknolojiyle donatılmış, farklı görevler icra edebilecek kabiliyetlere sahip silahlı insansız deniz araçlarıyla, İ sınıfı fırkateynlerle, amfibi gemilerle, denizaltılarla, uçak gemileriyle donanmanın ve kardeş ülke donanmalarının gücüne güç katacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından karakol gemileri Akhisar ve Koçhisar denize indirildi.

Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Pakistan Silahlı Kuvvetleri için üretilen dört gemiden ilki olan PNS Babur'un teslimi de törenle gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Pakistan'da geçici hükümet Savunma Bakanı Anvar Ali Hayder, şeref defterini imzaladı.

Pakistan Milli Marşı'yla birlikte gemide bayrak çekimini gerçekleştirildikten sonra bakanlar, gemi personeliyle hatıra fotoğrafı için poz verdi.

aa2-002.pngaa3.png

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim