• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

İstanbul'da kruvaziyer bayramı yaşandı

İstanbul'da kruvaziyer bayramı yaşandı
Dünyanın en modern filosuna sahip MSC Cruises filosunun beş gemisi 28 Ekim'den itibaren beş gün üst üste İstanbul’a geldi ve 19 bin turist getirdi.

MSC CRUISE, İSTANBUL'A KRUVAZİYER BAYRAMI YAŞATTI

MSC Cruises filosunun beş gemisi 28 Ekimden itibaren beş gün üst üste İstanbul’a geldi ve 19 bin turist getirdi.

2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un görkemli 5 gemisi MSC Opera, MSC Orchestra, MSC Divina, MSC Lirica ve MSC Fantasia ardarda beş gün Karaköy Limanı’na yanaşarak mürettebatları dahil 19 bin turisti İstanbul’a getiriyor. Ege&Adriyatik turu yapan MSC Divina gemisi Türkiye’den 300 yolcu, MSC Orchestra gemisi ise 200 yolcu alarak seyahat rotasına devam edecek. 

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kruvaziyer turizminin iki farklı yüzü olduğuna değinerek birinin yabancı turistlerin Türk limanlarında inerek o şehre katkıda bulunması, diğer tarafının ise Türkiye çıkışlı turlarla Türk yolculara kruvaziyer turizmini sunmak olduğunu belirtti. Tuncel “Beş gemimizin ard arda beş gün İstanbul’a geliyor olması yapmak isediklerimiz konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Türkiye’de kruvaziyer turizmin gelişmesi için özellikle düzenli İstanbul’a ve İzmir’e seferler konulması ve yıllık plan içerisinde farklı destinasyonda çalışan gemilerimizinde İstanbul uğraklarının artırılması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. MSC Cruises olarak hedefimiz 2012 boyunca Türkiye’de 140 binden fazla turist getirmek. Türkiye’den ise 16 binden fazla yolcunun gemi seyahatlerimizden yararlanmasını sağlamak. Sadece bu beş günlük bizim kruvaziyer bayramı diye adlandırdığımız periyotta 19 bin turist İstanbul’a gelecek. Yolcularımız İstanbul’a ayak bastığında Sultanahmet Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı gibi tarihi güzelliklerini, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul boğazını ve alışveriş keyfi için Kapalıçarşı’yı gezerek şehrin tadını çıkarabiliyor. Gemilerimizden iki tanesi MSC Orchestra ve MSC Fantasia bir ilki gerçekleştirerek ilk defa İstanbul’da geceleyecek. O nedenle yolcularımız İstanbul’da gündüzüyle gecesiyle uzun uzun vakit geçirebilecek.“ dedi.

Dünyanın en modern filosuna sahip olan MSC Cruises’un  filosunda şu anda 12 gemi bulunuyor. MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Maginifica ve MSC Divina(Avrupalı bir gemi firması tarafından üretilen en büyük gemiler), MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Melody gemileri tüm yıl boyunca Akdeniz, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Güney Amerika, Hint Okyanusu, Güney Afrika’ya kadar seyahat programları sunuyor. 2013 Mart ayında ise yeni gemi MSC Preziosa denize indirilerek filoya katılacak. MSC Cruises, en iyi yönetim ve çevre koruma kalitesini belirten, Bureau Veritas tarafından verilen ‘6 Golden Pearls’ sertifikasını alan ilk şirket. 

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim