• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

İstanbul'da kar yağıyor! İstanbul'da okullar tatil mi?

İstanbul'da kar yağıyor! İstanbul'da okullar tatil mi?
Son dakika İstanbul'da kar yağışı başladı. İstanbul'da kar yağışı nedeniyle okullar tatil mi? Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağıyor. Türkiye hafta sonuna kadar soğuk hava ve kar yağışının etkisinde kalacak. Kar haberleri Deniz Haber'de.

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İstanbul'da ise kar yağışı uyarısının ardından, akşam saatlerinde bazı bölgelerde kısa aralıklarla sulu kar yağışı gözlendi.

Akşam saatlerinde, İstanbul'un Kuzey kesimlerinde görülen sulu kar, özellikle Arnavutköy, Habipler, Bahçeköy ve Maslak'ta kısa aralıklarla yağmaya başladı.  AKOM, alarm durumuna geçti. Kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı.

Türkiye Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan, İstanbul’un doğusu, Kocaeli, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ın iç kesimlerini kapsayan Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de bugün, çarşamba ve perşembe günü aralıklı kar yağışı beklendiğini belirtti.
Kar yağışının Doğu Anadolu’nun iç ve kuzey kesimlerinde etkisini hafta boyunca sürdüreceğini kaydeden Yağan, soğuk dalgasından en az yurdun batı kesimlerinin etkileneceğini ifade etti.

VALİ ŞAHİN'DEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini twitter adresinden duyurdu.

Vali Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir" dedi.

KAR BU AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL’DA

İstanbul’da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

3 GÜN DİKKAT!

Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESİ

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege’de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI

Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

"ANKARA’DA 10 İLA 20 CM ARASINDA KAR BEKLENİYOR"

Meteoroloji’den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

kar_yagis.jpg

İZMİR’E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir’de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

EGE İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Ege Bölgesi bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Açıklamada bölge genelinde bugün öğle saatlerinde başlayacak sağanağın İzmir, Aydın ve Manisa’da etkili olacağı, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa’nın kuzey ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği belirtildi.

Salı günü Manisa, Balıkesir ve Çanakkale’de etkisini arttırması beklenen kar yağışının İzmir’in doğu ilçelerinde de görülebileceğinin ifade edildiği açıklamada, “Çarşamba günü Kıyı Ege dışında bölge genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışlarının Balıkesir genelinde, Çanakkale’nin doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor” denildi.

kar_istanbul_istanbulkar.jpg

VATANDAŞLARA HAYATİ KAR UYARISI

Açıklamada bölge genelinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan fırtına şeklinde eseceği vurgulanarak, vatandaşlar ve ilgililer, kuvvetli, çok kuvvetli, gök gürültülü sağanak, yer yer dolu yağışı, yoğun kar yağışı, fırtına ve tipinin sebep olabileceği, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, ağaçların ve direklerin devrilmesi gibi durumlara karşı uyarıldı.

AĞRI’DA KAR NEDENİYLE OKULLAR TATİL

Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM’DA KAR TATİLİ

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
muzaffer koç
11 Şubat 2015 Çarşamba 20:54
20:54
yaa sayin vali siz evinizde sicak sicak oturun biz sabah sicacik yatagimizdan ediyosunuz Allahaskina insaf yaa bari yarinda tatil edin bee valicimm allahaskina yaa bari yarin tek edin servisimiz yok niseyimiz yok yaa yarin tatil edin yaa lluuuttffeeeeeennn sayin vali vasip sahin
88.234.195.225
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim