• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

İstanbul'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu yaşandı

İstanbul'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu yaşandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95'inci yıldönümü Beşiktaş meydanda yapılan törenle kutlandı. Türkiye'nin denizcilik sektöründe karar verici ülke konumuna geldiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Denizcilik sektörümüz ülkemizi gururlandıracak başarılara yelken açmıştır" dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95'inci yıldönümü Beşiktaş meydanda bulunan Barbaros Hayrettin Paşa anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Deniz Müzesi Komutanı Albay İlyas Gültaş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ile İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer AKTAŞ da katıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa anıtı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Bakan Adil Karaismailoğlu ve Vali Ali Yerlikaya’nın Barbaros Hayrettin Paşa Türbesini’ni ziyaret etmesiyle devam etti.

Türbede edilen duaların ardından Bakan Karaismailoğlu, türbede bulunan özel defteri imzaladı. İmza töreninin ardından Beşiktaş iskeleden denize çelenk bırakılmasıyla tören sona erdi.

Öte yandan Kıyı Emniyet ekipleri tarafından da denizde botlar ve su tanklarıyla yapılan gösteriler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

"TÜRKİYE KARAR VERİCİ ÜLKE KONUMUNA YÜKSELMİŞTİR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu yıl 95’inci yıl dönümünü kutladığımız Denizcilik ve kabotaj bayramı da aziz milletimin denizcilere ne kadar önem verdiğinin en büyük kanıtıdır. Biz gemileri sadece denizden değil. Karadan da yürütmüş tarih yazmış bir milletiz. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalardan Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi denizci millet denizci ülke konumuna tekrar yükselmesine örnek olmuş ve uluslararası denizcilik arenasındaki yerini de ön sıralara taşımıştır. Gururla söylemek istiyoruz ki son yıllarda devlet desteğini de arkasına alan denizcilik sektörümüz ülkemizi gururlandıracak başarılara yelken açmıştır. En önemlisi de Türkiye uluslararası camia da denizcilik sektörü hakkında karar verici ülke konumuna yükselmiştir" dedi.

kabotaj_bayrami_13.jpgkabotaj_bayrami_12.jpgkabotaj_bayrami_11.jpgkabotaj_bayrami_10.jpgkabotaj_bayrami_9.jpgkabotaj_bayrami_8-001.jpgkabotaj_bayrami_7-002.jpgkabotaj_bayrami_6-002.jpgkabotaj_bayrami_2-004.jpgkabotaj_bayrami_1-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustFa özülker
01 Temmuz 2021 Perşembe 21:15
21:15
Plaj,kabotaj,sabotaj,müsilaj. Degaj,avantaj ve de kelaj.Öaztürk Serengilin kulakları çınlasn, Zaten Fransızca dediğin nedir ki?
31.18.251.67
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim