• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, 106 mezun verdi

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, 106 mezun verdi
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda gerçekleştirildi.

Türk deniz taşımacılığına donanımlı bireyler yetiştirilmesine yönelik Türkiye’nin ilk eğitim-öğretim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi 25. Dönem mezunları, beyazla mavinin buluştuğu ve gurur veren görüntülere sahne olan bir törenle uğurlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleşen törende 106 genç mezuniyet sevinci yaşadı.

İTÜ Tuzla Yerleşkesinde yapılan törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Nikola Vaptsarov Naval Academi Rektörü Prof. Dr. Admiral Boyan Mednikarov, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, denizcilik sektörü temsilcileri, İTÜ Öğretim Üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ün milli mücadele ve deniz şehitleri anısına Tuzla sahilinden çelenk bırakması ile başlayan törende; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Ayşe Aslı Başak, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Mühendis Feramuz Aşkın ve mezunlar adına dönem birincisi Yunus Gülen birer konuşma yaptı.

Bakan Arslan: “İTÜ ailesi mensubu olmaktan gurur duyuyorum.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasına kendisi de İTÜ mezunu olan Başbakan Binali Yıldırım’ın tebriklerini ileterek başladı. Bakan Arslan, İTÜ ailesinin bir parçası olduğunu ifade ederek, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 244 yıldır bu ülkenin geleceği için çok şey yaptığını, 133 yıllık çok önemli bir fakültesi olan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin ise ülkemizin kalkınmasında katkılarının önemli olduğunu söyledi. Bu katkının bugünden sonra taçlanarak devam edeceğini ifade eden Arslan, böyle bir yuvanın böyle bir ailenin mensubu olmaktan dolayı duyduğumuz gururla inşallah çok daha iyi hizmet vereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“Fakülteye staj gemisi sözümüzün arkasındayız.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, öğrencilerin fakültedeki eğitimleri için talep edilen staj gemisiyle ilgili olarak Başbakan Yıldırım'ın sözünü verdiği ve kendisinin de tekrar ettiği gemi sözünü tutmaya hazır olduklarını söyledi. Arslan, "Rektör hocam ve dekan hocamla ve meslektaşlarım adına odaların yönetim kurulu başkanlarıyla konuştuk. Esas olan işletme dönemi. Çünkü yapım döneminde teknenin, geminin maliyeti her ne olursa olsun biz Bakanlık olarak gemiyi yapıp işletme adına fakülteye veya sivil toplum kuruluşlarımızın oluşturacağı bir işletmeye vermeye hazırız. Maliyetinin ne olduğu önemli değil. Oda başkanlarımıza, kaptanlarımıza, mühendislerimize, üniversitemize ve fakültemize düşen bu modeli oluşturun. Beraber çalışalım ve biz de sözünü yerine getirmeyen Bakanlık durumuna düşmeyelim." dedi.

Mehmet Karaca: İTÜ’nün size katkısını mezuniyetinizin ardından daha iyi göreceksiniz

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da denizcilerin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “ 2017 yılındaki mezunlarımız olarak, ülkemizin modernleşmesini şekillendiren 244 yıllık bu köklü kurumda geçirdiğiniz en az 4 yıllık bir sürenin ardından mesleğinizdeki yetkinliği ve akademik başarısını kanıtlayan kişiler olarak İTÜ mezunları ailesine katıldınız. Mezuniyetinizle birlikte hayatınızda açacağınız yeni sayfada bu zorlu maratonun size sadece akademik değil, toplumsal ilişkiler, profesyonel bağlantılar hatta sanat ve sportif açıdan çok şey kattığını göreceksiniz. Gelecek yaşantınızda sizlere başarılar diliyor, bu süreçte üzerinizde emeği olan saygıdeğer hocalarınıza ve sevgili ailelerinize teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt de yeni mezunlara şöyle seslendi. “Ülkemizin denizcilik alanında lider bir fakültesinden mezun oldunuz. Fakültemizin denizcilik kültürünü, örf ve adetlerini yaşadınız ve benimsediniz. Sizleri, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, lider vasıflı, yüksek etik değerlere sahip, denizciler olarak yetiştirdik ve yeni dünyalara açılmak üzere uğurluyoruz Küresel düzeyde yeteneklerle donanmış gemi adamları ve denizci mühendisler yetiştiren, denizcilikle ilgili araştırmalarıyla lider ve faydalı bir eğitim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi sizlerin de başarılarıyla yeni bir ivme kazanacaktır. Yolunuz açık olsun, Allah selamet versin.”

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dönem Birincisi Yunus Gülen ise şehitleri anarak başladığı konuşmasında "Yıllardır verdiğimiz uğraşların sonuçlarını tek tek toplayarak bugün mezuniyette toplanmış bulunmaktayız. Her bitiş yeni bir başlangıç doğurmaktadır. Mezuniyetimiz bunun bir örneğini göstermektedir. Bugüne kadar en büyük denizcilik kurumlarının başında gelen okulumuz devletine ve milletine bağlı bireyler yetiştirmektedir. Artık vatanımıza ve milletimize olan görevimizi yerine getirmek için dünya denizlerine açılacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Flama devir teslim merasiminden sonra ise fakülteyi birincilikle bitiren Yunus Gülen yaş kütüğüne anı plaketi çaktı. Fakülteyi dereceyle bitirenlere belgelerini Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca takdim etti. Tören, keplerin havaya fırlatılması ve mezunların birbirini denize atmasıyla renkli anlarla sona erdi.

itu_1.jpgitu_2.jpgitu_3.jpgitu_4.jpgitu_5.jpgitu_6.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim