• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 27 °C

İstanbul Denizcilik, İran'ın ambargolu gemilerinin işletmesini bıraktı

İstanbul Denizcilik, İran'ın ambargolu gemilerinin işletmesini bıraktı
İran'a uygulan yaptırım çerçevesinde ABD Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı listede bulunan 4 konteyner gemisinin işletmesini yapan İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılğı A.Ş.'nin,gemilerin işletmeciliğini bıraktı.

Trump yönetiminin İran'a yönelik yaptırımlarının ikinci diliminin 5 Kasım'da yürürlüğe girmesiyle birlikte, gözler ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırım uyguladığı şirketlere çevrildi.

ABD'nin yayınladığı yaptırım listesinde enerji, denizcilik ve ulaştırma sektörleri ön plana çıkarken, İran ile bağlantılı Türkiye'de yerleşik şirketlerin listede yer almaması dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı yaptırım listesinde Türkiye'de yerleşik şirketler yer almazken, İran Denizcilik İşletmelerini ile irtibatlı olan ve İstanbul merkezli denizcilik şirketlerinin işlettiği 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip 4 konteyner gemisinin yer aldığı görüldü.

Çin'de yerleşik şirketlerin mülkiyetine bulunan ve İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılğı A.Ş. tarafından işletilen M/V CANREACH, M/V FANREACH, M/V GOODREACH ve M/V TENREACH isimli Hong Kong bayraklı 2018 yapımı 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip gemilerin ABD Hazine Bakanlığı yaptırım listesinde olduğu belirlenirken, İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılğı A.Ş., bu gemilerin OFAC listesinde yayınlanmasıyla birlikte, gemilerin işletmeciliği bıraktı.

GÖRÜŞME TALEBİMİZ REDDEDİLDİ

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin, ABD Hazine Bakanlığı yaptırım listesinde bulunan ve İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri'ne ait olduğu belirtilen, 4 adet 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip konteyner gemilerinin işletmeciliğini üslenen İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. yetkilileri ile görüşme talebimiz reddetti.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.'nin işletmesinde bulunan ortalama 30 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 8 adet Hong Kong bayraklı kuruyük gemisinin de İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri tarafından sipariş edilerek inşa edildiği öğrenildi. Bu gemilerin, hizmete alındığından itibaren Türkiye'de yerleşik İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. tarafından işletildiği kaydedildi.

PERS DENİZCİLİK İLE İSTANBUL DENİZCİLİK AYNI ADRESTE

Öte yandan Arkas Denizcilik'in, İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri ile ortak olarak kurduğu ve Ağustos 2018 tarihinde hisselerini Soheil Sana'ya vererek ortaklıktan ayrıldığı IRISL Anadolu Gemi Acenteliği A.Ş.'nin tüzel ortağı Pers Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin adresinin İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş ile aynı olması dikkat çekti.

İSTANBUL DENİZCİLİK VE DENİZ TAŞIMACILIĞI A.Ş.'NİN İŞLETTİĞİ GEMİLER

istanbulshipping_gemiler.jpg

ABD HAZİNE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYINLANAN AMBARGO LİSTESİ

CANREACH (f.k.a. HAMOUN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820271 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

FANREACH (f.k.a. BARZIN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820269 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

GOODREACH (f.k.a. RADIN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820257 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

TENREACH (f.k.a. RAYEN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820245 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim