• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

İstanbul Boğazı'ndan görkemli geçiş

İstanbul Boğazı'ndan görkemli geçiş
İstanbul Boğazı'ndan geçen Maximiles Black The Bodrum Cup filosu, Dolmabahçe Sarayı önünde anma töreni gerçekleştirdi.

35’inci yılını Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla birlikte kutlayan ve her şeyin başlangıç noktası olan Selanik’te, Ulu Önder Atatürk’ün doğduğu evin ziyaretinden sonra start alan Maximiles Black The Bodrum Cup filosu, Türkiye İş Bankası Çanakkale etabı bitiminde Çanakkale Şehitler Anıtı önünde selam verdikten sonra İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen anma töreniyle yoluna devam etti. Bodrum’dan gelen filo, İstanbul’daki yelken kulüplerinden katılan yatlar ve sahil güvenlikle birlikte bir şölen havasında 8 Ekim’de İstanbul Boğazı’nı geçti. Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı Yelkenli Kortej Geçişinin ardından Dolmabahçe Sarayı önünde anma selamlaması yapıldı. Aynı gün Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’ta birçok önemli ismin katıldığı özel bir gece gerçekleştirildi.

Maximiles Black The Bodrum Cup kapsamında Selanik’ten start alan ve Türkiye İş Bankası Çanakkale etabı bitiminde Çanakkale Anıtı önünde selam vererek saygılarını ifade eden The Bodrum Cup filosu, İstanbul’daki pek çok yelken kulübünün katılımı, sahil güvenliğin ve şehir hatları vapurlarının destekleriyle görkemli bir geçiş gerçekleştirdi. İstanbullular, Şehir Hatları’nın kaldırdığı ücretsiz feribot ile bu geçiş törenini denizden canlı olarak izleme fırsatı buldu. Ardından, Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı Yelkenli Kortej Geçisi ve Dolmabahçe Sarayı önünde mezestre selamı yapıldı.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup  Onursal Başkanı Erman Aras, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muttaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaşım Daire Başkanı Emre Tümer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Opet ve  Tüpraş üst düzey yöneticileri, Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus Genel Müdürü Reto Moser,  Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, The Bodrum Cup Komite ekibi ve Selanik’ten İstanbul’a gelen yarışçıların katılımıyla Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’’ta bir gala gerçekleşti.

istanbul-bogazindan-gorkemli-gecis3.jpg

“Atamızı bir kez daha minnet ve sevgiyle anıyoruz”

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal: “The Bodrum Cup’ın 35’inci yılını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak bizim için büyük bir gurur. Çifte mutluluk yaşadığımız bu tarihi yılda festival adına önemli bir başlangıç yaptık ve Selanik’ten her şeyin başlangıç noktası olan Atamızın doğduğu yerden start aldık. Selanik’te başladığımız yolculuğumuza, Türkiye İş Bankası Çanakkale etabı ile devam ettik ve Çanakkale Anıtı’na selam vererek İstanbul’a doğru yelken açtık. Şimdi ise hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de Atamızı bir kez daha minnet ve sevgiyle anıyoruz. Bu tarihi yolculuk yarın başlayacak İstanbul-Bodrum etabıyla devam edecek. Her zaman olduğu gibi ekim ayının üçüncü haftasında ise Bodrum etabı başlayacak. Bu muhteşem organizasyonu kesintisiz 35 yıldır devam ettirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

bb2.jpg

“35’inci yılımızı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla kutlamak gurur verici”

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras: “The Bodrum Cup, kurulduğu 1989 yılından bu yana tekne sporları dünyasını, Bodrum’u ve daha geniş anlamda Akdeniz bölgesini tanıtmaya kendini adamış bir organizasyondur. Ne mutlu bize ki Akdeniz’in en büyük uluslararası deniz festivali, bir kültürel miras olma yolunda binlerce deniz ve yelken tutkununu bir araya getirerek, Bodrum’un ve daha geniş ölçekte ülkemizin kıymetli bir festivali olarak bu yıl 35’inci kez gerçekleştiriliyor. Yarışların 35’inci yılını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla kutluyor olmak ise bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu vesileyle önce Atamızın doğduğu Selanik’teydik. Ardından Atamızı uğurladığımız Dolmabahçe’ye gelip saygı ve minnetimizi bir kez daha sunduk. The Bodrum Cup tarihinde gururla anacağımız unutulmaz bir yıl oluyor” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Tarihin ilk kadın amirali Artemisia’nın, Kızılhisarlı Mustafa Paşa ve Cafer Paşa’nın, Amiral Turgut Reis’in izlerini taşıyan Bodrum’da denizcilik kültürümüz yüzyıllar öncesine dayanıyor. Kentimiz özellikle son yıllarda yelken sporunun öncüsü haline geldi. İlçemizdeki profesyonel ve amatör kulüplerimizin son dönemde elde ettikleri üstün başarılar bizleri gururlandırıyor. Üç tarafı denizle çevrili ilçemizde deniz sporları dalında düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyonlarla Bodrum, yelken sporunun öncüsü konumuna gelmiştir. Şu anda Bodrum Cup dışında, Yalıkavak’ta, Bitez’de, Bodrum önlerinde yelken yarışları yapılıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında da büyüyerek devam eden ve yüzlerce sporcumuz katılımıyla gerçekleşen bu şampiyonalarla Bodrumumuzun adını dünyada duyurmaya devam ediyoruz. Bu yıl 35.’si düzenlenen The Bodrum Cup da bunun en güzel örneğidir. Akdeniz’in en büyük deniz şenliği 35. yılında, İş Bankası’nın sponsorluğunda, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir rotayla ne kadar önemli bir organizasyon olduğunu bir kere daha göstermiştir. Atamızın doğduğu yerden, gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı önlerine seyreden The Bodrum Cup filosu buradan Ege’nin engin maviliklerine yelken basacak. The Bodrum Cup, denize ve denizciliğe sevgi ve tutku ile bağlananların aşkıdır. Dünyanın dört bir yanından gelen deniz tutkunlarının mavi düşü, soluksuz yarışıdır. Yelkenin ve rüzgârın çağrısına uyarak mavi bir rüya yaratan Bodrum tutkunlarına, yarım asra yaklaşan bu destanı yaratan, geleneğe dönüştüren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yelkenler foraaa! Laçka skuta! Orsa alabandaaa!”

bb-002.jpg

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Emre Tümer  ise The Bodrum Cup etkinliğinin Cumhuriyetimize ve 100. yıl kutlamalarına yakışır bir organizasyon olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerine yer verdi: “Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü: Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer.” Değerlendirmelerine devam eden Tümer, “Atatürk’ün bu sözü ışığında, yelkenciliğin tanınmasında ve sevilmesinde büyük katkı sağlamış ve sağlamaya da devam etmekte olan, aynı zamanda da koyların ve denizlerin korunmasında farkındalık yaratan, hünerli ustaların ellerinden çıkan teknelerimizin bir araya gelmesiyle bizlere adeta görsel bir şölen sunan, bu ve benzeri çevre ve doğa bilincini daha fazla ön plana çıkaran her türlü organizasyona gerekli tüm destek ve yardımlarımızı sağlamaktan ve The Bodrum Cup etkinliğinin bir parçası olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktayız” dedi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bizlerde Çökertme etabıyla üç yıldır kardeş ilçe Milas olarak bu büyük ve önemli organizasyonun bir parçası olmaktan çok mutluyuz ve gururluyuz. Cumhuriyetin 100. yılında Atamızın doğduğu evde başlayıp ebediyete intikal ettiği eve kadar olan güzergah ve Dolmabahçe önünde gerçekleşen saygı selamlaması büyük bir minnet ve sevgiyi ifade ediyor ve bu yılki the Bodrum Cup’ı daha anlamlı hale getiriyor. Bu dev organizasyonda emeği geçen Erman Aras ve Süleyman Uysal başta olmak üzere Bodrum Belediyemize, sponsorlarımıza ve tüm yarışmacılara yürekten teşekkür ediyoruz. Her sene büyüyerek devam eden, ülkemizin gururu bu büyük organizasyona daha nice nice 35 yıllar diliyorum. Tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“Festival boyunca tarihi anlara tanıklık ediyoruz”

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, “34 yıldır binlerce yelken ve deniz tutkununun unutulmaz anlarına şahitlik eden The Bodrum Cup’ın, hem Cumhuriyetimizin hem de Bankamızın Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyetin 100. yaşında paydaşı olmak bizim için mutluluk verici. 100. yılda  milletçe yaşadığımız coşkuyu daha da güçlendirmek üzere pek çok çalışmamız var. Bugün buluşmamıza vesile olan Akdeniz’in en önemli deniz festivali The Bodrum Cup da bu çalışmalarımızdan biri. Bu yıl rotanın Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin ziyaretiyle başlayacak şekilde Selanik-İstanbul-Bodrum hattında belirlenmesi, çok özel anlara tanıklık etmemize vesile oldu. Büyük Önder’e olan saygımızı ve minnetimizi sunmamızla başlayan yolculukta yelkenlilerin Türkiye İş Bankası Çanakkale Etabı bitiminde Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı selamlamasını, Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı Yelkenli Kortej Geçişini ve Atamızın hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı önündeki saygı duruşlarını izledik. Festival boyunca Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu ve gururunu birlikte yaşamaya ve tarihi anlara tanıklık etmeye devam edeceğiz” dedi.

Metro Türkiye’nin CEO’su Sinem Türüng, organizasyonun ülkemizin tanıtımındaki etkisine dikkat çekerek, “Dünyanın en iyi ve en köklü mutfaklarından olan Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesini sağlamak ve ülkemizde gastronomi turizminin gelişimine katkıda bulunmak için yaklaşık 35 yıldır çalışıyoruz. Biliyoruz ki gastronomi, ekonomik kalkınma sağlayabilecek, turistik değer yaratabilecek bir güce sahip ve biz, zengin mutfağımız sayesinde bu konuda çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz. Metro Türkiye olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına gerek yerel gerekse uluslararası arenada misyonumuzla örtüşen etkinliklere destek vermekten mutluluk duyuyoruz. The Bodrum Cup ise yedi yıldır birlikte sulara açıldığımız önemli organizasyonlardan biri. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışan teknelerin gıda ihtiyaçlarını, sevkiyat hizmetiyle birlikte karşılayarak sporcularımızın yanında oluyoruz ve 15 bin öğüne karşılık gelen kumanyayı yarış süresince kendilerine ulaştırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gururla kutladığımız bu yıl ise Selanik’ten Dolmabahçe’ye uzanan anlamlı bir etap olması ve bu etapta Metro Türkiye yelkenlisiyle de yer almak bize ayrı bir gurur ve heyecan kattı.” dedi.

Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, “Atatürk’ün vizyonunun ışığında 100’üncü yılına yaklaşan bir şirket olarak, attığımız her adımda ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma önceliğiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle uzun yıllardır pek çok branşta sporu ve gençleri desteklemeyi sürdürüyoruz. Diğer taraftan mavi ekonominin ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken The Bodrum Cup, sürdürülebilirlik hedeflerimizle paralellik taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Selanik ve İstanbul’un yarış rotasına dahil edilmesi ve bugün hepimizi çok etkileyen bu anlamlı anma töreni iki sene sonra 100. yılını kutlayacak bir Cumhuriyet şirketi olarak ne kadar doğru bir iş birliği içerisinde olduğumuzu bize bir kez daha gösterdi.”

9 Ekim’de İstanbul-Bodrum etabı başlıyor

Bodrum Cup’ta 9 Ekim’de İstanbul-Bodrum etabı başlayacak ve yarışçılar Babakale, Çeşme, Kuşadası, Yalıkavak, Bodrum rotasını takip edecek. 16 Ekim akşamı kampana töreniyle Bodrum etabı start alacak. 17 – 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlar kapsamında belirlenen rota, Bodrum limanından başlayarak Çökertme ve Kissebükü’ne uzanacak, ardından Bodrum’da tamamlanacak. Kazananların kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı büyük bir konserle sahiplerine teslim edilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim