• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

İstanbul Boğazı’nda “Sihirli Bir Gezi” başlıyor

İstanbul Boğazı’nda “Sihirli Bir Gezi” başlıyor
İstanbul’un eşsiz güzelliklerinin yaşandığı en nadide yerlerden biri olan İstanbul Boğazı’nda “Sihirli Bir Gezi” başlıyor.

İlk olarak 1976'da suyla buluşan, 37 yıl boyunca şehir hatlarında hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan ve şimdi de tekrar İstanbullularla buluşan Le Vapeur Magique, 2020 yılında Türk turizmine ve iş dünyasına hizmet vermeye başlıyor. 

İstanbul’un eşsiz güzelliklerini tanıtmak için tasarlanan Le Vapeur Magique, yıl içinde yerli yabancı tüm ziyaretçiler için canlı müze ve dünyanın en ünlü ressamlarının 3 boyutlu tablolarını yakından tanıma ve birlikte fotoğraf çektirme imkanı sağlıyor. Le Vapeur Magique aynı zamanda yüzen bir etkinlik mekanı olarak da kullanılacak. İstanbul’da deniz içinde farklı bir tat almak ve yaşamak isteyenleri ağırlayacak vapurda gençler ve öğrenciler için bilimsel temelleri anlatılan atölyelerde sihirbazların sırları paylaşılacak, caz konserleri, söyleşiler, imza günleri düzenlenecek. 

Sarayburnu’nda demirleyen Le Vapeur Magique’de özel iş toplantıları için standartların üstünde dekor ve teknik donanıma sahip 45 kişilik toplantı salonu ve bahar - yaz aylarında kullanabilecek 150 kişilik teras alanı da bulunuyor. Tüm gün yemek ve içecek servisine açık olan toplantı salonu, özel davet ve sunumlarda kullanılabilir durumda hazır tutulacak. Le Vapeur Magique tüm gemi olarak da iş dünyasına, hem limanda hem de Boğaziçi’nde seyahat hizmeti verebilecek. 

Geminin marka kimlik ve konumlandırma çalışmaları Brand Suite İstanbul “marka tasarım ajansı” tarafından 2019 yılında yapıldı. Le Vapeur Magique, Bülent Fidan’ın küratörlüğünde “art deko” tasarım içeriği ile tekrar Boğaziçi’ne kazandırıldı. Projeyi hakkında bilgi veren Bülent Fidan aynı zamanda Le Vapeur Magique'in kurumsal sözcüsü olarak, şunları aktardı: “Vapur sözcüğü aslında bildiğiniz üzere bir deniz taşıtı adı değil. Fransızca “buharlı gemi” sözcüğünden dilimize geçmiş, ama sonra sadece “buhar” yani, “vapur” kısmı kullanımda kalmış. 1800'lerde Osmanlı döneminde Fransız etkisi ile hayatımıza girmiş.  

Biz de aynı esintiyi, 1900'lerin ilk çeyreğindeki “art deco” akımıyla birleştirdik. Geminin iç ve dış tasarımı, sunulan özel alanlar, içerdeki caz esintisi, etkinlikler ve daha pek çok konu bu tasarım anlayışı ile oluşturuldu. İstanbul Boğazı'da yeni, farklı, şaşırtan ve sürekli değişen sürprizli etkinlikleri ile saygın bir müze, kafe, restoran, sergi, gezi, söyleşi  ve konser salonu ihtiyacını, üstelik doğrudan deniz üzerinde karşılayan bir yaşam alanı oluşturduk. Dileğimiz bir deniz kenti olan İstanbul'da Kız Kulesi, asma köprülerimiz, Boğaziçini selamlayan İstanbul sileti gibi bir simge olmak. İstanbul için, Turizm için...”

41868573-35051850.jpg

lvm_alt_4.jpglvm_alt_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim