• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

İstanbul Boğazı'nda ses denetimi yapıldı

İstanbul Boğazı'nda ses denetimi yapıldı
İstanbul Boğazı’nda gürültü kirliliğinin önüne geçmek için yapılan çalışmalar kapsamında Boğaz’da denetim gerçekleştirildi. Gündüz 70, akşam 63 ve 23.00 sonrasında 55 desibelin aşılması halinde 36 bin 95 TL idari para ceza uygulanacağını belirtildi.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Boğaz'daki canlı müzik, yüksek ses ve gürültü kirliliğine yönelik denetim yapıldı.

Ekipler tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı TCSG 312 botu ile İstanbul Boğazı’nda gezi tekneleri ve eğlence mekanlarına yönelik canlı müzik ve yüksek ses denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlere katılan İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İstanbul Valiliği koordinasyonunda gürültü kirliliğine yol açan işletme ve tesislerin olumsuzluklarının giderilmesi amacıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası, İlgili kamu kurum ve kuruluşları ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla İstanbul Valiliği’nde toplantı düzenlendiğini hatırlatarak toplantı neticesinde gürültü kirliliği yapan tesis ve işletmelerin çevre mevzuatına uygun hale getirilmelerini kararlaştırıldığını söyledi.

bogaz_denetim_1.jpg

Alınan kararların sektör temsilcileriyle birlikte ilgili firmalara tebliğ edildiğini ifade eden Öztürk, "Bu denetimlerin amacı kesinlikle ilgili firma ve tesislere ceza yazmak değil, gürültü kirliliğini önlemektir. Bu suretle hem vatandaşlarımız rahatsız edilmeyecek hem de canlı müzik yapan tesis ve işletmeler faaliyetlerine devam edeceklerdir. Bu konuda çalışma yapan tesis ve işletmelerden gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

bogaz_denetim_2.jpg

36 BİN 95 TL İDARİ CEZA

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner ise, Sahil Güvenlik ekipleriyle beraber rutin ses desibel kontrollerinin yapıldığını belirterek belirlenen desibel miktarını aşan işletme ve firmalara cezai müeyyide uygulandığını dile getirdi.

Temel amaçlarının İstanbullu’nun gürültünün az olduğu, konforlu bir şekilde yaşamasını sağlamak olduğunu ifade eden Güner, bu çerçevede sık sık denetimler yaptıklarını bildirdi.

Güner, gündüz zaman diliminde 70 desibel, akşam zaman diliminde 63 desibel ve 23.00 sonrası gece zaman diliminde ise 55 desibelin aşılmaması gerektiğini vurgulayarak bu sınırları aşan işletmelere 36 bin 95 TL idari para ceza uygulanacağını belirtti.

bogaz_denetim_3.jpgbogaz_denetim_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim