• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İstanbul Boğazı'nda korkulu anlar yaşatan gemi açıkta bekletiliyor

İstanbul Boğazı'nda korkulu anlar yaşatan gemi açıkta bekletiliyor
İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlendiği için Kireçburnu'nda kıyıya metreler kala karaya oturan ve bir yolcu teknesine çarpan Barbados bayraklı 152 metre boyundaki ‘Crown Emma’ isimli kuru yük gemisi, açıkta bekletiliyor.

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlendiği iddiasıyla kıyıya metreler kala karaya oturan ve bir yolcu teknesine çarpan ‘Crown Emma’ isimli kuru yük gemisi, açıkta bekletiliyor. Yaşadıklarını anlatan geminin çarptığı tekne görevlisi, "Akşam saat dokuz buçuk gibi turumuzu tamamlayıp müşteriyi bırakmak için buraya yanaştık. Tam bir kaç kişi inmişti. Biz de aşağıdaydık işte. Bir anda bağrışma duyduk eknenin üst kısmında. Bir baktık şu yönden geminin geldiğini gördük. O esnada herkes dışarı fırladı biz de dahil." diye konuştu.

Kireçburnu’nda dün akşam saatlerinde dümeni kilitlendiği ileri sürülen kuru yük gemisi, bir petrol istasyonunu teğet geçerek yolcu teknesine çarptıktan sonra kıyıya yakın bir yerde durmuştu. Olayda yaralanan ve can kaybı olmadı. Gemi, bir süre sonra sahil güvenlik yardımıyla ve kendi çabalarıyla bulunduğu yerden çıkarak yüzdürülmüştü. Bulunduğu yerden kurtarılan kuru yük gemisi, Kireçburnu açıklarına demirletilerek bekletiliyor.

Geminin çarptığı bir tekne çalışanı, olayın gerçekleştiği anı anlattı. “Akşam saat dokuz buçuk gibi turumuzu tamamlayıp müşteriyi bırakmak için buraya yanaştık. Tam bir kaç kişi inmişti. Biz de aşağıdaydık işte. Bir anda bağrışma duyduk eknenin üst kısmında. Bir baktık şu yönden geminin geldiğini gördük. O esnada herkes dışarı fırladı biz de dahil. Geminin alt kısmı betona vurup ondan sonra bize vurdu bu hasar meydana geldi. Herkes panik içinde kaçıştı. Yaralı yok ama olabilirdi de, ölüm de olabilirdi. Bir metreyle kurtardık yani. Biz telsiz konuşmalarından duyduğumuza göre kendisi gelirken önüne bot çıkmış. Bot dediğim buradaki balıkçı tekneleri. Onları görünce biranda kırmış direksiyonunu birdaha da toparlayamamış, işte geldi buraya vurdu. Burada kendi çabasıyla birde işte römorkların yardımıyla açığa aldılar, şuanda demirli zaten.” dedi.

Geminin özellikleri

IMO:  9128037

MMSI:  314010000

Call Sign:  8PLI

Flag:  Barbados (BB)

AIS Type:  Cargo

Gross Tonnage:  10519

Deadweight:  10351 t

Length × Breadth:  151.99m × 23m

Year Built:  1996

crown_emma.jpg

crown_emma1.jpg

crown_emma2.jpg

crown_emma3.jpg

crown_emma4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim