• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

İstanbul 4.2 büyüklüğünde depremle sarsıldı

İstanbul 4.2 büyüklüğünde depremle sarsıldı
Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında saat 16.38'de bir deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi' 4.3 AFAD ise 4.2 olarak açıkladı.

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında 16:38 bir deprem meydana geldi. İstanbul’da da hissedilen depremin büyüklüğünü Kandilli önce 4.3 daha sonra 4.2 olarak açıkladı, AFAD da 4.2 olarak duyurdu.

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü merkezüssünün Silivri açıkları olduğunu ve yerin 12.9 km derinliğinde meydana geldiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin merkezüssünü Tekirdağ-Marmara Ereğlisi açıkları olduğunu ve 18.87 km derinlikte gerçekleştiğini kaydetti.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği depremin İstanbul’da hissedildiğini belirterek “Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şuana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

PROF. ÜŞÜMEZSOY: YILANIN SÜRTÜNMESİ GİBİ

Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise sarsıntı ile ilgili şunları söyledi:

"1912'de yılında kırılan bir fay hattımız var Ereğli açıklarında. Bu Silivri hattına giden fay üzerinde, orada çatallaydı. Aşağı yukarı 3-4 kilometre karelik yüzeyin oynaması. Bu dağılmış olduğu için sürekli depremler yaratıyor. Kumburgaz çukurunu tetikleyecek diye bir veri yok. 1912'de kırılan fay enerjisini boşalttıktan sonra onun üzerinde bir kırık oluşturuyor. Yılanın sürtünmesi gibi, onlardan biri olmuştur. Bu sürekli enerjisini boşaltan, atma yapan Silivri-Tekirdağ fay hattında olan. Bizim için tehlikeli olan Kumburgaz fayı, onun üzerinde hareket yok.

Kumburgaz fayı üzerinde olsaydı riskli görülebilirdi. Bu sürekli stresini boşaltan bir fay. Ana fay değil. Kumburgaz fayı üzerinde olsaydı kırılabilecek potansiyeli vardı. Dediğim gibi yılanın sürtünmesi gibi hareket ediyor. Fayın 1912'de kırılmış olması itibarıyla çok büyük risk yok. Asıl korkacağımız Büyükçekmece ile Silivri arasındaki Kumburgaz çukur. Orada hareketlilik yok. Büyük depremler olacak söylemi İstanbul için geçerli değil. Ama o bölgede yapı stoğu heyelanlar üzerinde olduğu için risk taşıyabilir. Şu anda o fayda eli kulağında bir hareket görmüyoruz. Söyledikleri gibi 7'nin üzerinde bir deprem söz konusu değil."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim