• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 17 °C

İsrail, C-Dome hava savunma füze sistemini test etti

İsrail, C-Dome hava savunma füze sistemini test etti
İsrail Savunma Kuvvetleri, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda İsrail Donanması’nın C-Dome Hava Savunma Sisteminin (C-Dome HSS) ilk canlı atış testini (Live-Fire) tamamladığını açıkladı.

Demir Kubbe (Iron Dome) Hava Savunma Sistemi’nin gelişmiş deniz sürümü olan C-Dome HSS; Sa’ar 6 “Magen” Sınıfı korvette ateşlendi. C-Dome HSS; İsrail Füze Savunma Teşkilatı tarafından İsrail Savunma Bakanlığı’nın Savunma Ar-Ge Müdürlüğü ve Rafael Defense tarafından geliştirildi.

Sa’ar 6 “Magen” Sınıfı korvette icra edilen C-Dome HSS testleri roket ateşi, seyir füzeleri ve İHA’lara karşı savunma olmak üzere bir dizi tehdidi simüle etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri, C-Dome HSS’nin canlı testi hakkında “Bu gerçek atış testi önemli bir dönüm noktasıdır ve İsrail Donanması’nın, İsrail Devleti’nin stratejik varlıklarını ve hayati çıkarlarını mevcut ve gelişen tehditlere karşı savunmak için operasyonel kabiliyetini göstermektedir.” ifadelerinde bulundu.

Navy Recognition’in aktardığına göre C-Dome; geminin kendi gözetleme radarını kullanır ve özel bir Atış Kontrol Radarı gerektirmiyor. Silah Sistemi Komuta ve Kontrol; geminin muharebe yönetim sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre edilerek sistemin çalışmasını kolaylaştırıyor.

C-Dome HSS, dikey olarak fırlatılan kutulu önleyicilerle dolu çok yönlü bir fırlatıcı içererek geminin güvertesinin altına kurulacak. Modüler bir dikey fırlatıcı ünitesine 10 adede kadar füze yüklenebilir ve her füze, yüksek hassasiyet oranı sağlamasına olanak tanıyan aktif radarla donatıldı. Sa’ar 6 sınıfı korvetler, 2015 yılının Mayıs ayında İsrail Donanması için Almanya’dan sipariş edilmiştir. 4 adet Sa’ar 6 sınıfı korvetin inşası için ise 450 milyon Dolar değerinde sözleşme imzalanmıştı.

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) tarafından yayımlanan basın açıklamasına göre IAI, İsrail Donanması’nı yeni bir teknolojik çağa sokmak ve Sa’ar 6 korvetlerinin saldırı-savunma yeteneklerini geliştirmek için Barak MX hava savunma füze sistemi tedarik edecek. Bu bağlamda tedarikler İsrail Savunma Bakanlığı’nın rehberliğinde gerçekleştirilecek.

Navy Recognition tarafından da aktarıldığı üzere IAI tarafından geliştirilen Barak MX hava savunma füze sistemi, deniz muharebe paketi ile birlikte İsrail Donanması’nın Sa’ar 6 korvetlerine gelişmiş savunma yeteneği sağlayacak. Bu bağlamda Barak MX sisteminin, İsrail Donanması’nın karşılaşacağı operasyonel gereksinimler ve gelecekteki zorluklar göz önünde bulundurularak seçildiği belirtiliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim