• BIST 9679.8
  • Altın 2488.958
  • Dolar 32.4084
  • Euro 34.4174
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

İsmet Yılmaz Sert Çıktı

İsmet Yılmaz Sert Çıktı
Denizilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Denizcilik Fakültesi'nde yapılan "Balık Günü" şenliğinde yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, "Rekabete açık olun" dedi.
İSMET YILMAZ SERT ÇIKTIDenizilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Denizcilik Fakültesi'nde yapılan "Balık Günü" şenliğinde yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, "Rekabete açık olun" dedi. Denizcilik yüksek okulunun Tuzla kampüsünün ilk mezunu olduğunu söyleyen Yılmaz şöyle konuştu:

YARIŞTAN KORKMAYIN

"Tuzlanın ilk mezunu olmaktan da gurur duyuyorum. Bizim dönemimizde tek denizcilik fakültesiydik. O zaman da tekdik ve öndeydik şimdi de tekiz ve öndeyiz. Fakat kendine güvenen kimse bir başkasının yarışa katılmasından korkmaz. Yarınlarda TÜDEV de olacak EKOL da olacak. "Balın varsa sineği Bağdat'tan gelir. Ama sen sineksen bal nerden gelecek?" Denizcilik fakültesinin kendisi hiçbir değer ifade etmez. Sen bir değersen denizcilik fakültesine değer katarsın. Özde insan vardır. Kendinizi yetiştirin, yetişin. Kendinizi gemilere mahkum etmeyin. Her yaptığımız işe eğri de doğru da diyen çıkacaktır." dedi.

ÜNİVERSITEYE GÜÇ KATTILAR
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barış Tozar, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Sıtkı Ustaoğlu ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Özkan Poyraz olmak üzere Denizcilik Fakültesi'nden 3 kişi aldığını hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kimileri dedi ki bunlar üniversiteden alındı üniversite zayıflatıldı. Soruyorum size, bunların üniversiteden alınması, üniversiteye ya da bu fakülteye zayıflık mı verir, güç mü verir. Demek ki her yapılan işin bir doğru bakanı, bir de yanlış bakanı vardır. isterim ki hepiniz idarede bir Barış Tozar, bir Sıtkı Ustaoğlu olun. İsteriz ki ticarette Altay Aktuğ olun, Sunay Umut olun. İsteriz ki denizcilik eğitiminde Cengiz Temiz olun. Tabi burada adlarını sayamadığım yüzlerce büyüklerimiz var. Hiç bir fikir mutlak değildir. Tartışmaya açıktır."

MEZUN BULAMIYORUZ
Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar denizciyi Denizcilik Müsteşarlığı'na kattıklarını söyleyen İsmet Yılmaz, "Sınav açtık 160'dan fazla adam bulamadık. Neredesiniz" diye seslendi. Yılmaz, "Aldığımız kişiler yetmiyor. 80 kişi daha alacağız. 70 milyonluk Türkiye'ye bir denizcilik fakültesi yetmiyor. Denizcilik Fakültelerinin sayısı atmalıdır" diye konuştu. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bu fakülteye her türlü desteği verdik. JAICA'dan bu fakülteye verilen simülatörler JAICA'dan Denizcilik Fakültesine verilmiş değildir, bu Japonya hükümetinden Türkiye hükümetine verilmiş bir destektir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de öncelikli tercihi Denizcilik Fakültesi olmuştur. Biz her türlü desteği veririz. Bizim istediğimiz bir olun, birlik olun, rekabete açık olun. Eğer ki yarışta diğerlerin önüne geçebiliyorsanız, Avrupa Birliği yolunda seçilirsiniz, önde olursunuz." dedi.
Denizhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim