İskenderun Genç İşdamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gökten, konteyner ve ro-ro limanı olarak hizmet vermesi gereken İskenderun Limanı'nın atıl kapasiteyle çalışmak zorunda bırakıldığını ifade etti.
Limanın özelleştirilmesinin Mersin'e kayan taşımacılığı bölgeye çekeceğini ve bölge insanının gelir seviyesinin düzelmesine katkı sağlayacağını söyledi.
İskenderun ekonomisini değerlendiren Gökten, son dönemde bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek bazı gelişmeler olduğunu, ancak bunların yetersiz olduğunu söyledi.
İSDEMİR'in özelleştirilmesinden sonra yapılan yenilik ve yatırımlarla birlikte deneme üretiminin başarılı sonuçlar vermesi ve yassı mamul üretimine geçme kararının dikkatleri bölgeye çektiğini ifade eden Gökten, bölge için diğer bir sevindirici gelişmenin de ''dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında ilk 20'de yer alan ve Rusya'nın çelik ihtiyacının yüzde 17,6'sını karşılayan Rus MMK şirketinin'' Atakaş Şirketler Grubuyla yatırımına başlanan demir çelik fabrikası olduğunu kaydetti.
Gökten, şunları söyledi: ''Bölge, petrol merkezi olma yolundaki gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde yerli ve yabancı yeni işyeri kurma başvurularının artmasına şaşmamak gerekir. Bölgeden pay almak isteyen yatırımcıların tercihlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Yabancı ortaklı dev alışveriş merkezlerinin İskenderun ve Antakya'yı tercih etmeleri önemli göstergelerden bazıları olmakla birlikte bölgemiz için bunların yetersiz olduğunun da farkındayız.''
İskenderun Limanı
İskenderun'un ''sıçrama yapmasını'' engelleyen teknik ve bürokratik sorunlar bulunduğunu ve bunların aşılması gerektiğini ifade eden Gökten, şöyle konuştu: ''Gerçekte konteyner ve ro-ro limanı olarak hizmet vermesi gereken İskenderun limanının bugün atıl kapasiteyle çalışmak zorunda bırakılması bölge işadamları olarak bizleri üzmektedir. Akdeniz'in çok önemli bir noktasında konuşlanan ve kaderine terk edilen liman, kendisini idareye mecbur bırakılmış yapısıyla hak etmediği bir görüntü arz etmektedir. Aksi takdirde limanın özelleştirilerek, Mersin'e mecburen kayan taşımacılığın bölgemizde gerçekleşmesi gündeme gelir ki, bunun maliyetleri düşürücü etkisinin yanı sıra artan iş yoğunluğuyla beraber bölge insanının gelir seviyesinin düzelmesine katkı sağlayacağı şüphe götürmez bir gerçektir.''
Özel limanların geliştirilmesi ve konteyner limanlarının kurulmaya başlanmasının ''sevindirici'' olduğunu söyleyen Gökten, Arsuz yolu çalışmaları, balıkçı barınağının iyileştirilmesi, yat limanı projesi, devlet hastanesi inşaatı, PTT dağıtım merkezi, adliye binası, emniyet müdürlüğü ve kapalı spor salonu inşaatı projelerinin gerçekleştirilmesi yolundaki girişimleri bölge adına olumlu gelişmeler olarak değerlendirdi.
''En büyük engel İskenderun'un il olmaması''
''Sorunlarımızın çözümünde en büyük engel olarak İskenderun'un il olmayışını görüyoruz'' ifadesini kullanan Gökten, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu olmazsa, İskenderun'un kendi adını taşıyan liman ve organize sanayi bölgesinden, İSDEMİR'den ve ikinci organize sanayi bölgesinden faydalanmasının zor olduğu görülüyor. Hatta İSDEMİR'in ve mevcut organize sanayi bölgesinin varlığı, İskenderun'u gelişmiş bölge görüntüsüne soktuğundan kalkınmada öncelikli bölge kapsamına alınmasını engellediğine inanıyoruz. Bölge insanının gelir seviyesinin artırılarak yaşam standardının yükseltilmesi ve işsizliğe çözüm için ya oluşturulan platformlara destek verilmeli ya da işadamı, siyasetçisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte oluşturulacak hedefe odaklanmış yeni ihtisas platformunun, ilgili makamlara İskenderun'un az gelişmiş bölge olduğunu ekonomik göstergelerimizle ispatlayarak hükümet nezdinde kalkınmada öncelikli bölgeler kapsamına alınması yönünde lobi çalışmalarına başlaması gerekiyor.''
Bölge turizmine katkı sağlayacak yatırımların çekilmesi için gerekli özendirici teşvik ve tedbirlerin alınmasında da söz konusu platformun büyük katkı sağlayacağını söyleyen Gökten, yat limanı projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını, Arsuz yolunun tamamlanmasıyla da ihtiyaç duyulan 5 yıldızlı otel projelerinin gündeme getirilmesinin yararlı olacağını kaydetti.
Gökten, ''İskenderun sınırları içinde yer olmamasına rağmen komşu bölgelerde organik tarımın yapılacağı bir organize sanayi bölgesinin ilçe esnaf ve işadamına sağlayacağı katkıyı göz ardı edemeyeceklerini'' sözlerine ekledi.