• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

İskenderun Liman Başkanlığı, Mahkemenin İhtiyatı Tedbir Kararını uygulamıyor

İskenderun Liman Başkanlığı, Mahkemenin İhtiyatı Tedbir Kararını uygulamıyor
İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi'nin, İskenderun Körfezi'nde Kılavuzluk Hizmetleri ile ilgili İhtiyatı Tedbir Kararı'na rağmen, İskenderun Liman Başkanlığı, mahkemenin kararını uygulamıyor.

İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 14 Haziran 2019 tarih ve 2019/120 Sayılı kararıyla, 1998 yılında DEKAŞ-Med Marine arasında imzalanan sözleşmeye istinaden, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nden aldığı izin çerçevesinde İskenderun Körfezi'nde fiili olarak Kılavuzluk Hizmeti veren Anadolu Kılavuzluk A.Ş'nin (ANKAŞ) işlemlerini durdurarak, ihtiyatı tedbir kararı verdi.

İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği ihtiyatı tedbir kararı, DEKAŞ, ANKAŞ, İskenderun Liman Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına kararlaştırırken, İskenderun Liman Başkanlığı'na bildirilen üst yazıda ise fiili işlemin Tedbir Kararı çerçevesinde yapılmasını istemesine rağmen, İskenderun Liman Başkanlığı'nın, yazılan müzekkereye rağmen, mahkemenin verdiği kararı uygulamadığı öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün, mahkeme kararına direnerek, Med Marine - DEKAŞ Konsorsiyumu'nun aynen eskisi gibi devam etmesine izin vermeyeceği, geçen ay yetkilendirdiği Anadolu Kılavuzluk A.Ş.'nin (ANKAŞ), Kılavuzluk Hizmetleri vermesine devam etmesini isteyeceği belirtildi.

Aynı kaynaklardan edinilen bilgiye göre; bu konuda İskenderun Liman Başkanlığı'na hukuksuz olarak sözlü talimat veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin, İskenderun Liman Başkanlığı'na TCK'nın 257 maddesinde belirtilen İRTİKAP SUÇU işlemesinin neden olacağı kaydedildi.

HUKUKÇULAR: ŞAHSİ SORUMLUK DAVALARININ YOLU AÇILIR

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin konu ile ilgili görüşüne başvurduğu hukukçular, İskenderun Asliye Hukuk Mahkemesi'nin başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ve İskenderun Liman Başkanlığı'na gönderdiği müzekkereye rağmen, bu işlemi yapmaması halinde TCK'nın 220, 250 ve 257 maddelerinde belirtilen, Kamu görevlisinin görevini zamanında yapmayıp geciktirmesi, yani görevi ihmal şeklindeki görevi kötüye kullanma suçunu işleyeceği ve irtikap suçunda belirtilen, kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak belli yoğunlukta baskı veya hileli davranışlar sergilemesi ile meydana gelen suça iştirak edeceği belirtildi.

Telafisi mümkün olmayan durumlar nedeniyle, adı geçen şirketlerin maddi kayıpları olabileceğini belirten hukukçular, bu nedenle, şahsi sorumluluğu doğan devlet memurlarına karşı şahsi sorumluluk davalarının açılabileceğini kaydetti.

MAHKEMENİN İSKENDERUN LİMAN BAŞKANLIĞI'NA YAZDIĞI MÜZEKKERE

mahkeme_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Acente
19 Haziran 2019 Çarşamba 11:36
11:36
Burada göz ardı edilen bir husus: hizmet durmaz. Medmarine bünyesinde yeterli kılavuz olmadığı için hizmeti veremeyecek durumda. Tamamlayıp baş vurabilirlerse durum değişebilir
176.33.242.90
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim