• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

İran: "Yunan mürettebat yasalara göre faaliyetlerine devam ediyor"

İran: "Yunan mürettebat yasalara göre faaliyetlerine devam ediyor"
Limanlar ve Denizcilik Teşkilatı, 27 Mayıs'ta Devrim Muhafızları Ordusu tarafından Basra Körfezi'nde el konulan "Delta Poseidon" ve "Prudent Warrior" isimli Yunan petrol tankerlerinde "alıkonulan mürettebattaki bir kişinin serbest bırakıldığı" haberleri üzerine bir açıklama yayımladı. İran, "mürettebatın hiçbir şekilde alıkonulmadığını" söyleyerek,

Limanlar ve Denizcilik Teşkilatı, 27 Mayıs'ta Devrim Muhafızları Ordusu tarafından Basra Körfezi'nde el konulan "Delta Poseidon" ve "Prudent Warrior" isimli Yunan petrol tankerlerinde "alıkonulan mürettebattaki bir kişinin serbest bırakıldığı" haberleri üzerine bir açıklama yayımladı. İran, "mürettebatın hiçbir şekilde alıkonulmadığını" söyleyerek, söz konusu mürettebatın İran yasaları ve uluslararası denizcilik sözleşmelerine göre gemilerindeki faaliyetlerini yürüttüğünü bildirdi.

Açıklamada, İran tarafından el konulan Yunan gemilerindeki mürettebatın hiçbir zaman alıkonulmadığı ileri sürülerek, söz konusu mürettebatın İran yasaları ve uluslararası denizcilik sözleşmelerine göre gemilerindeki faaliyetlerini ve görevlerini yürüttüğü kaydedildi.

İran'ın, el konulan gemilere ve mürettebata "insani görevler ve uluslararası yükümlülükler doğrultusunda armatörlerle iş birliği halinde gerekli tüm hizmetleri sağladığı" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Yunanistan'da el konulan "Lana" isimli İran gemisinin kargo sahibinin şikayetinin değerlendirilerek "Delta Poseidon" ve "Prudent Warrior" isimli petrol tankerlerinde el konulan yüke ilişkin kararın yargı merci tarafından incelendiği bildirildi.

YUNANİSTAN, ABD'NİN TALEBİYLE İRAN PETROLÜNE EL KOYMUŞTU

Yunanistan, 25 Mayıs'ta ABD'nin talebi üzerine İran petrolü taşıyan "Lana" adlı petrol tankerini alıkoymuş ve geminin taşıdığı petrole de mahkeme kararıyla el koymuştu.

Yunanistan'ın gemiyi alıkoyma kararına İran tepki göstermiş, Yunanistan'ın Eğriboz Temyiz Mahkemesi, "Lana" adlı tankere 28 Haziran'da seyir izni vermişti.

Ancak petrolüne el konulması nedeniyle söz konusu tanker Yunanistan'dan ayrılmamıştı.

İRAN DA BASRA KÖRFEZİ'NDE İKİ YUNAN GEMİSİNİ ALIKOYMUŞTU

Bunun üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu da 27 Mayıs'ta Basra Körfezi'nde Yunanistan'a ait "Prudent Warrior" ve "Delta Poseidon" isimli iki petrol tankerini alıkoymuştu.

İran, tankerlerdeki yaklaşık 1,8 milyon varil petrole de el koymuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim