• BIST 14172.26
  • Altın 6736.38
  • Dolar 47.8424
  • Euro 55.38
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 28 °C

İran, donanmaya ait savaş gemisinin Kızıldeniz'e girdiğini duyurdu

İran, donanmaya ait savaş gemisinin Kızıldeniz'e girdiğini duyurdu
Kızıldeniz'de ABD güçleri ile Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler arasında gerilim artarken İran'ın "Elburz" adlı savaş gemisinin Babu'l Mendeb Boğazı'ndan geçerek Kızıldeniz'e girdiği bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, İran donanmasının 94. Deniz Filosu komutasındaki "Elburz" adlı savaş gemisi uluslararası sulardaki düzenli görevlerin bir parçası olarak Babu'l Mendeb Boğazı'nı geçerek Kızıldeniz'e girdi.

Haberde, İran donanmasının 2009 yılından bu yana "nakliye hatlarını güvence altına almak, korsanlarla mücadele etmek ve diğer görevleri yerine getirmek için açık sularda faaliyet gösterdiği" ifade edildi.

Kızıldeniz'de İran destekli Husiler'in eylemleri ve ABD güçlerinin müdahaleleri

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim'den bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

ABD güçleri bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurmuştu.

Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Son olarak dün Kızıldeniz'de İsrail'le bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesinin ABD helikopterleri tarafından ateş altına alınması sonucunda Husi güçlerden 10 kişi hayatını kaybetmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • USS Lincoln, görevine ara verecek15 Ağustos 2026 Cumartesi 18:00
  • Bangladeş'te gemi sökümü: 9 kişi öldü!15 Ağustos 2026 Cumartesi 17:00
  • Trump: “Hürmüz Boğazı'nı Amerikan toprağı ilan edeceğim”15 Ağustos 2026 Cumartesi 16:00
  • Deniz Kuvvetleri’nde kritik atamalar!15 Ağustos 2026 Cumartesi 15:00
  • Hürmüz Boğazı'nda gemi vuruldu!15 Ağustos 2026 Cumartesi 14:00
  • L Kocatepe gemisinde drone saldırılarına karşı önlem!15 Ağustos 2026 Cumartesi 13:00
  • Kocaeli'de ulaşım planı belli oldu!15 Ağustos 2026 Cumartesi 11:00
  • Ruslar limanı devretti, sivil gemiler yanaştı!15 Ağustos 2026 Cumartesi 08:00
  • Türk ve İtalyan deniz işçileri ortak hareket edecek!15 Ağustos 2026 Cumartesi 00:30
  • Rusya'ya ait 3 gemi vuruldu!15 Ağustos 2026 Cumartesi 00:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim