• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği büyüyor

İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği büyüyor
Houston merkezli American Bureau of Shipping (ABS), Çin’in liderliğini yaptığı İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği’ne katıldı.

Houston merkezli American Bureau of Shipping (ABS), Çin’in liderliğini yaptığı İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği’ne katıldı. Birlik 2021 sonuna kadar ilk insansız otonom kargo gemisini teslim etmeyi amaçlıyor.

Global denizcilik ve offshore sektörünün önde gelen klasman şirketlerinden biri olan ABS Çarşamba günü yaptığı açıklamada otonom gemiciliğin geliştirilmesine katkıda bulunma amacıyla; diğer klasman kurumları, tersaneler, ekipman üreticileri ve tasarımcıları gibi sektör üyeleri ile uyum içerisinde çalışmak için Birliğe katıldıklarını belirtti.

Haziran ayında Şanghay’da Çin merkezli şirket HNA Technology Group Co. liderliğinde kurulan İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği dokuz üyeden oluşuyor. Bu üyeler arasında CCS, Çin Gemi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Şanghay Dizel Gemi Makinaları Araştırma Enstitüsü, Hudong-Zhonghua Shipbuilding Co. Çin Denizcilik Araştırma Enstitüsü (MARIC), Rolls-Royce ve Wartsila da yer alıyor. Birlik en geç 2021 sonunda ilk insansız kargo gemisinin inşasını tamamlamayı hedefliyor.

Sektör uzmanları İnsansız Kargo Gemisi Geliştirme Birliği gibi bir oluşumun, günden güne daha fazla deniz taşımacılığı şirketinin insansız teknolojilere yönelmesinin doğal bir sonucu olduğunu ifade ediyor.

Değişikliklere imza atılacak

ABS Çin Bölge Yöneticisi Eric Kleess yaptığı açıklamada “Artan dijitalleşme, gelişen teknoloji ve iletişimde ulaşılan yeni seviyeler denizcilik endüstrisinin işleyiş şeklini değiştiriyor. Önümüzdeki yıllarda, özellikle Çin’de, gemilerin tasarım ve inşa usullerinde önemli değişiklikler göreceğiz. Bu birliğin üyesi olarak biz daha güvenli ve sürdürülebilir denizcilik operasyonları için sektöre tüm desteğimizi sunacağız.” şeklinde konuştu.

ABS’nin verdiği bilgilere göre insansız gemi; bağımsız karar alma, otonom seyrüsefer, çevresel algılama ve uzaktan kumanda gibi özelliklere sahip olacak.

HNA Technologies Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Li Weijian şu açıklamalarda bulundu: “Bu ortak çaba sayesinde en son teknolojiyi yeni otonom gemi konseptine uygulayacağız. Birliğimizin çabaları yenilikçi gemi tasarım ve uygulamalarına katkıda bulunurken bu değerlerin sektörde tanınması ve benimsenmesine yardımcı olacak.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DENİZCİ
27 Temmuz 2017 Perşembe 14:19
14:19
Zenginliklerine biraz daha zenginlik katma çabaları. Üç beş insanda bu gemilerde çalışıyor ekmek parası kazanıyor hem de bir iş yapmanın mutluluğunu yaşayıp bunlarda aile geçindirip hayata ayrı bir güzellik katıyorlar dünyayı anlamlandırıyorlar şeklinde düşünülmüyor da nasıl bunların da önünü keserek aldıkları üç beş kuruşuda birikimimize dahil edebilirizin hesapları yapılıyor. Ama bu dünya bu zihniyete de kalmayacak kötü uygulama gelip sahibini vuracak
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim