İngiltere Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, yeni yaptırımların Rusya'nın petrol gelirlerini kesintiye uğratacağı ve halihazırda zor durumda olan gölge filosunun daha büyük kısmını işlevsiz hale getireceği belirtildi.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy’nin duyurduğu 137 yeni yaptırım, Rusya’nın kullandığı “gölge filo” olarak bilinen 135 petrol tankerini ve bu gemilere aracılık eden kuruluşları kapsıyor.
Bu ülkeye yönelik 137 yeni yaptırımın, Rusya'nın gölge filo operasyonlarına baskıyı daha da artırdığı kaydedilen açıklamada, "Yaptırımlar, 2024 başından beri yasa dışı şekilde 24 milyar dolarlık kargo taşıyan filonun bir parçası olan 135 petrol tankerini doğrudan hedef alıyor" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, bugünkü adımın Rusya'nın gölge filo petrol ticaretine imkan sağlayanlara yönelik baskıyı da artırdığı belirtilerek, 2 deniz taşımacılığı şirketinin de yaptırım listesinde yer aldığı bildirildi.
Yaptırım listesinde, Gabon ve Komor bayraklı gemilerin kayıt işlemlerini yürüten Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Intershipping Services ile, Rus petrol devi Lukoil’in Dubai’deki iştiraki Litasco Middle East de yer aldı.
DENİZ HABER AJANSI


































