• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

İngiltere, drone’larını Hürmüz Boğazı’na gönderecek

İngiltere, drone’larını Hürmüz Boğazı’na gönderecek
ABD öncülüğünde kurulan Basra Körfezi Koalisyonu’nun geçtiğimiz günlerde göreve başlamasının ardından İngiltere’nin drone’lerını Basra Körfezi’ne göndermeye hazırlandığı iddia edildi.

Basra Körfezi’nde geçtiğimiz günlerde göreve başlayan koalisyonun ardından İngiliz medyası, İngiltere’nin drone’larını Basra Körfezi'ne göndermeye hazırlandığını ileri sürdü.

Sky News ve The Daily Mail gibi bazı İngiliz medyası, İngiliz hükümetinin dronlarını Basra Körfezi'ne yerleştirmeyi planladığını yazdı.

Haberlere göre, İngiliz Hava Kuvvetleri artık Kuveyt merkezli bir Ripper filosuna sahip ve uçağı dronları Irak ve Suriye'de bir görevde ve dronlarını Hürmüz bölgesine gönderme kararı verilirse Körfez bölgesinde olacaklar.

Sky News, “İngiliz gemileri, İngiliz bayraklı tankerlere Hürmüz Boğazı'na kadar eşlik etmeye devam ederken drone kullanımı misyonun denetlenmesine yardımcı olabilir” dedi.

Basra Körfezi bölgesindeki bir İngiliz Donanması yetkilisi, bölgedeki mevcut durumun "gergin" olduğunu vurguladı.

Kaptan Dean Bass, Sky News'e “İngiliz ticaret gemileri için hala doğrudan bir tehdit var. İran'ın uluslararası yükümlülüklere uyma niyetinde olduğunu göstermek için hiçbir şey görmedik” dedi.

Bass, “İran'ı uluslararası taahhütlere uymaya teşvik etmemize rağmen, Kraliyet Donanması, denizcilerim ve silahşorlarım ve benim emrim altındaki gemiler, bu sahnedeki İngiliz gemilerini korumaya ve savunmaya hazırlar” açıklamasında bulundu.

İngiliz Donanması'nın İran'ın uluslararası taahhütlere uymadığına dair iddiaları, İngilizlerin daha önce Cebelitarık Boğazı'ndaki “Adrian Darya 1” olarak yeniden adlandırılan “Grace 1” petrol tankeri üzerinde 8 günlük bir yasadışı eylemi ele geçirmesiyle ortaya çıktı.

Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi'ndeki ticaret gemilerinin geçişini güvence altına alma hedefini ilan eden Basra Körfezi'ndeki ABD Deniz Kuvvetleri, Ağustos sonunda resmen çalışmaya başladı.

İngiltere, Bahreyn ve Avustralya’nın ABD’nin daha fazla ülke çekmeye yönelik çabalarına rağmen ittifaka katılmaya hazır olduklarını açıklayan tek ülke olduğu bildiriliyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominique Robb, geçtiğimiz Cuma günü diğer ülkeleri koalisyona katılmaya çağırdı. Alman ve Fransız meslektaşları ile görüşmek üzere, ülkeleri  "Hürmüz Boğazı'ndaki gemileri koruma çabalarına" uluslararası destek çağrısında bulundu.

Nasim Jafary - DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim