• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası 40. kuruluş yıldönümünü kutladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası 40. kuruluş yıldönümünü kutladı
İMEAK Deniz Ticaret Odası düzenlediği özel gece ile 40. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Türk Denizcilik Sektörünün çatı kuruluşu İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) kuruluşunun 40. Yıldönümü, 26 Ağustos 2022 Cuma akşamı düzenlenen özel gece ile kutlandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahlipliği yaptığı geceye, Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sivil toplum kuruluşları ve denizcilik sektörü temsilcileri ile İMEAK DTO Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri katıldı.

imeak-hisarciklioglu-001.png

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kuruluşundan günümüze kadar geldiği noktayı anlatan 40. Yıl filminin gösterimiyle başlayan gecede, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, açılış konuşmasını yaptı.

Denizciliğimizi omuzlayan cesur yürekli ve girişimci insanların tam 40 yıl önce çok önemli bir adım atarak Deniz Ticaret Odası’nı kurduklarını belirten Tamer Kıran, “Sivil Bahriyemizin Amiral Gemisi olan Deniz Ticaret Odası’nın kurulması sektörümüz için bir dönüm noktası olmuştur. Bu dönüm noktası, denizcilikte kurumsallaşmanın ve sektör olarak kabul görmenin önünü açmıştır. 40 yıl önce faaliyetlerine başlayan Odamız, sektörün her alanda gelişip serpilmesine öncülük etmiş, bugünkü duruma gelirken birçok yapı taşının örülmesinde en büyük katkıyı sağlamıştır. 744 üye ile kurulmuş olan Odamız, bugün yaklaşık 10 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük odaları arasında yerini almıştır.” dedi.

tamer-kiran-001.png

“Denizcilik Sektörümüzün Uluslararası Kalitede Verdiği Hizmetlerle Gurur Duyuyoruz”

Odanın kurulmasıyla birlikte geçen 40 yılın önemli kilometre taşlarına bakıldığında birbirinden önemli kararların Türk denizciliğinin önünün açılmasına vesile olduğunu belirten Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Bu süreçte Türk denizciliğinin Karadeniz ve Akdeniz bölgesinden çıkıp okyanus aşırı gitmeye başladığını, dünyanın dört bir tarafında bayrağımızın dalgalandırmaya başlandığını görüyoruz. Geldiğimiz noktada; tüm dünya denizlerinde artık gururla Türk Bayrağı’nı dalgalandırıyoruz. Dün çektirmelerle kıyı taşımacılığı yaparken, bugün deneyimli deniz çalışanlarımız ile tüm dünyaya seferlere çıkıyoruz. Eskiden Haliç’te kalafat yerinde tamir bakım yaparken, bugün 84 tersanemiz ile dünyanın birçok ülkesine gemi inşa ediyor, milli savunma gemilerimizi tasarlayıp, büyük bir başarıyla imal ediyoruz. Limanlarımızın, acentelerimizin, deniz turizm faaliyetlerimizin velhasıl bir bütün olarak denizcilik sektörümüzün uluslararası kalitede verdiği hizmetlerle gurur duyuyoruz.”

“Yeni Başarı Hikayelerine İhtiyaç Duyduğumuz Bir Dönemden Geçiyoruz”

Dünyanın yakın dönemde birçok politik, ekonomik, teknolojik ve toplumsal gelişmeye sahne olduğunu, çok kısa bir süre önce bir anda ortaya çıkarak hayatımızı alt üst eden Covid-19 pandemisinde yaşananların etkileri henüz tam anlamıyla ortadan kalkmamışken, yeni belirsizlikler ve dalgalanmaların her geçen gün arttığına dikkat çeken Tamer Kıran, geleceğin, hızla değişen ve giderek karmaşıklaşan yeni dünyayı anlayanların, değişimleri önceden görerek buna göre yol haritasını belirleyenlerin olacağını söyledi.

“Şüphesiz, denizcilik sektöründe yeni başarı hikayelerine ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.” diyen Tamer Kıran, şöyle devam etti:

“Odamız bugün kuruluş misyonuna bağlı, çağın ve zamanın gelişimine ayak uydurarak ama geleneklerinden ödün vermeden Türkiye denizcilik sektörünün rehberi olmaya devam etmektedir. Bütün çaba ve gayretimiz, büyüklerimizden devraldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşımak, sektörümüzü dünyada hak ettiği yere getirmektir. Damarlarımıza işleyen memleket sevgisiyle ülkemize faydalı olmaya çalışırken, müreffeh bir Türkiye için gayret sarf ediyoruz. Geçmişimizden aldığımız güç ve geleceğe olan inancımızla, devletimizle el ele vererek bu dönüşümü de başarıyla gerçekleştireceğimize inancımız tamdır.”

“En Büyük Zenginliğimiz Gençlerimizi Hiçbir Zaman Unutmadık”

Deniz Ticaret Odası olarak her zaman denizcilik eğitimini çok önemsediklerini ve ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Tamer Kıran, “En önemli gayretlerimizden bir tanesi eğitime yaptığımız yatırımlardır. İyi yetişmiş gençlerimizin sayesinde gelecekte karşılaşacağımız pek çok zorluğun üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Bu inançla kurulan odamızın en önemli yatırımı, göz bebeğimiz Piri Reis Üniversitemiz kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede akademik çalışmaları, yetiştirdiği donanımlı öğrencileri ve bünyesinde barındırdığı başarılı öğretim üyeleri ile sadece Türkiye’nin öne çıkan üniversitelerinden birisi olmakla kalmamış, alanında dünyanın tanıdığı üniversiteler arasında yer alma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” diye konuştu.

Tamer Kıran, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle Deniz Ticaret Odamızı kuran, sivil denizciliğimizin temellerini atmış, Türk denizciliğinin gelişmesi için kendilerini adamış ve büyük hizmetleri geçmiş, artık aramızda olmayan bütün büyüklerimizi, yöneticilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum. 40 yıl boyunca ilmek ilmek örülen bu başarı öyküsüne emek veren, katkı sağlayan herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Büyüklerimizin aziz hatıraları üzerinde yükselen Odamızın nice 40 yıllara ulaşmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”,

adil-karaismailoglu-001.png

”Denizcilik Sektörü Olmazsa Olmazımızdır”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, küresel bazda denizyolu ile yapılan yük hacminin son 50 yılda 20 kattan daha fazla büyüdüğünü, bu durumun denizcilik sektörünü küresel ticarette en stratejik sektör konumuna getirdiğine dikkat çekerek, “Ayrıca denizcilik sektörü, 21. yüzyılda sadece bir taşımacılık türü olmaktan da çıkarak endüstri, ticaret ve hizmet dalına dönüştü. Bu noktada ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefi çerçevesinde denizcilik sektörü olmazsa olmazdır.” dedi.

Denizciliğin her alanındaki büyümede ve değişiminde Deniz Ticaret Odası ve sektör temsilcilerinin büyük katkılarını gördüklerini belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye yeniden denizci ülke, denizci millet kimliğini hatırlamışsa politikaları belirleyen, gerekli düzenlemeleri yapan, gerekli yatırımları gerçekleştiren bakanlığımızın, sektör oyuncularıyla birlikte hareket etmesi halinde olmuştur. Bu noktada İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası üyelerinin de bizler için büyük öneme sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Odamızın geçen 40 yılda oluşturduğu bilgi, birikim ve tecrübesiyle, gelecek nesillere örnek olacağından ve bu güzide kurumun aynı istikamette ilelebet hizmet vermeye devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Bizler üzerimize düşeni yapmaya devam edecek, sizlerle güçlü birliğimizi sürdüreceğiz. Bunun sonucunda Türkiye denizcilik alanındaki ağırlığını gelecekte daha fazla izlettirecek ve rekabet gücünü yükselterek denizcilik sektöründe dünyanın en önde gelen ülkelerinden bir olacaktır.”

Bakan Karaismailoğlu, İMEAK DTO’nun 40. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak, faaliyetlerine her daim yeni başarılar katarak devam etmesini temenni etti.

rifat-hisarciklioglu.png

"Tamer Başkanımız, sizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil etmektedir”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, denizciliğin, rekabetin en yoğun yaşandığı, küresel ticarette en stratejik sektör konumunda olduğunu belirterek, “Hem ayakta kalıp, hem de ülkemiz bayrağını tüm denizlerde dalgalandırmak, her yiğidin harcı değil. Dolayısıyla, küresel arenada büyük mücadele veren tüm denizcilerimiz, özel bir tebriği hak ediyor.” dedi.

Deniz Ticaret Odası’nın, 40 yılın getirdiği deneyim ve saygınlığı, devamlı güçlendirdiği kurumsal yapısı, hayata geçirdiği projeleri ve ülkemiz denizciliğine kazandırdığı çalışmalarla iftihar ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Avrupa’nın en güçlü odaları, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, Odamız da üyelerine aynı standartta hizmet verir hale gelmiş ve akredite olarak bunu da belgelemiştir. Odamızın sergilediği bu çağdaş vizyon ve profesyonel yönetim tarzı, ülkemiz ve sektörümüz için de büyük bir kazanımdır. Odamız bu başarısını, TOBB’a da taşımıştır. Tamer Başkanımız, TOBB yönetiminde mesai arkadaşımdır ve birlikte çalışıyoruz. Sizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil etmektedir. TOBB’un bugün ulaştığı seviyede, hizmet kapasitesinde, kendisinin büyük emeği ve katkısı vardır. Sizlerin sıkıntılarınızı ve taleplerinizi TOBB yönetimine devamlı getirmekte ve hep birlikte başta Sayın Bakanımız olmak üzere ilgililere aktarıp çözüm aramaktayız .İlettiğimiz konuların pek çoğundan da olumlu sonuçlar almış bulunmaktayız. Ben, kendisiyle birlikte çalışmaktan, yol arkadaşım olmasından çok memnunum. Allah emeklerinden razı olsun diyorum. Sayın Tamer Kıran kardeşimi, Yönetim Kurulunu, Meclisini, genel sekreterimizi ve tüm çalışan kardeşlerimi, yürekten tebrik ediyorum.”

mustafa-gultepe.png

”İhracatçılar olarak DTO’nun belirlediği hedeflere tam destek sunmayı bir görev addediyoruz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de, ihracatçılar olarak Denizcilik sektörünü stratejik bir ortak olarak gördüklerini ifade etti. Gültepe, Türk Denizcilik sektörünün takdiri hak eden büyük başarılar kazandığını belirterek, şunları söyledi:

“Deniz Ticaret Odası ile mevcut iş birliği ve çalışmalarımızı geliştirmemiz son derece önemli. Çünkü üretimin, ihraç edenin ve taşıyanın aynı yöne bakması, aynı hedefe inanması çok önem taşıyor. Biz değerli deniz ticareti camiasıyla aynı yöne bakıyor, aynı amaçlarla bu ülkeye değer katmak adına aralıksız beraberce, birlikte çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Hızlı büyüyen ekonomimiz ve ihracatımız dikkate alındığında Türk Denizcilik sektörüne ihtiyaç da aynı oranda artacak. İhracatçılar olarak Deniz Ticaret Odası’nın belirlediği hedefler ve ortaya koyduğu projeksiyonlar doğrultusunda odamıza tam destek sunmayı bir görev addediyoruz. İnşallah iş birliği ve dayanışma ruhuyla hedeflerimize hep beraber ulaşacağız.”

Gece, Enbe Orkestrası’nın konseri ile tamamlandı.

imeak-kutlama.png

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim