Çanakkale, ilkler kenti olma özelliğini sürdürüyor.
Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kaşıkçı, tarihte ilk boğaz köprüsünün M.Ö 480 yılında Pers İmparatoru Serkes'in Yunanistan seferi sırasında bugünkü Nara Burnu ile karşı kıyısında bulunan kayalık bölge arasında yapıldığını söyledi.
İmparator Serkes'in ilk boğaz köprüsünün planını Harpolosadlı bir Yunan'a hazırlattığına değinen Kaşıkçı, "Mısırlılara papirüs lifinden, Fenikelilere keten ve kenevirden yaptırdığı bel kalınlığında halatlar hazırlatır. Bunları şimdiki Nara Burnu ile karşı kıyada bulunan Akbaş Mevkii arasına gerdirir" dedi.
"1 milyon 700 bin kişilik orduyu bir haftada karşı kıyıya geçirir"
Halatların üzerine kalaslar bağlanıp, yanlarına korkuluklar yapıldığını da anlatan Kaşıkçı, "bu kalasların üzerine insan ve hayvanların geçmesi için toprak döktürülür. Ancak, çıkan kuvvetli lodos köprüyü yıkar.Serkes, bir yıl sonra Fenikelilere yaptırdığı 674 parça gemiyi boğazda yan yana bağlayıp üzerlerine destek oluşturur. 1 milyon 700 bin kişilik ordusunu geceli gündüzlü tam bir haftada karşı kıyıya geçirir" diye konuştu.
Çanakkale'de 36 tane tarihi ilk bulunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:
Tarihte ilk güzellik yarışması Kazdağları'nda yapılmış
İlk savunma duvarı Gelibolu'nun Bolayır beldesi yakınlarında örülmüş
İlk antikçağ dünya savaşı Troya'da yapılmış
İlk felfese okulu Aristo tarafından Assos'ta açılmış
Osmanlılarda ilk tersane Gelibolu'da faaliyete geçmiş
Türkler tarafından Avrupa'ya ilk kez bu topraklarda ayak basılmış
İlk savaş hilesi Troya savaşlarında uygulanmış. Kaynak:CNNTÜRK
İlkler kenti Çanakkale

İlk Boğaz köprüsünün M.Ö 480 yılında Pers İmparatoru Serkes tarafından bugünkü Nara burnu ile karşı kıyısında bulunan kayalık bölge arasında yapılmış.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ukrayna, Akdeniz'de Rus tankerine saldırdıRusya Ulaştırma Bakanlığı, Libya açıklarında bir Rus gaz tankerinin Ukrayna’ya ait deniz dronları tarafından saldırıya uğradığını, saldırıda tankerde bulunan 30 mürettebatın tamamının güvende olduğunu açıkladı.
Savaşın en önemli kaybı! ABD saldırısında IRIS Makran battıABD güçleri, İran donanmasının petrol tankerinden dönüştürdüğü ve füze ile İHA fırlatmaya uygun yaklaşık 228 metrelik uçuş pistine sahip ileri üs gemisi IRIS Makran'ı Bender Abbas deniz üssünde vurdu. Vurulan gemi kısa sürede battı.
İran savaş gemisi Sri Lanka açıklarında saldırıya uğradı: 101 kişi kayıpSri Lanka, ABD-İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ardından Orta Doğu’da başlayan savaş devam ederken karasularına yakın bir bölgede batmak üzere olan İran gemisinden 30 kişinin kurtarıldığını açıkladı.
3 binden fazla gemi Basra Körfezi’nde mahsur kaldıKüresel petrol arzının beşte birinin geçtiği Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim, deniz taşımacılığını kilitledi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























