• BIST 11189.5
  • Altın 5730.898
  • Dolar 42.5517
  • Euro 49.502
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

İlk online canlı gemi ihalesini Esenyel & Partners kazandı

İlk online canlı gemi ihalesini Esenyel & Partners kazandı
Dünyada ilk kez düzenlenen online canlı gemi ihalesinde en yüksek teklifi Esenyel & Partners'in temsil ettiği şirket verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen online canlı gemi ihalesine katılan Esenyel&Partners Hukuk Şirketi Kurucu Ortağı Selçuk Esenyel, müvekkili adına en yüksek peyi vererek ihaleyi kazandı.

Zoom uygulaması üzerinden yapılan ihale hem dünya hem de sektör için bir ilk oldu. Covid-19 epidemisinin yarattığı yeni düzen tüm dünyada etkilerini göstermeye başladı. Salgın sonrası insanlar hayat tarzlarını, şirketler ise çalışma biçimlerini değiştirdi. Bu değişiklik rüzgarından hukuk dünyası da nasibini aldı. Salgın öncesi mahkeme salonlarında katılımcıların hazır bulunmasıyla yapılan gemi ihaleleri online mecraya taşındı.

Güney Carolina’daki bir Amerikan mahkemesi, borcu nedeniyle tutuklanmış geminin dünyada ilk kez online video konferans üzerinden yapılmasına onay verdi. Liberya bayraklı Evolution gemisi Yunan bir armatörün işletmesindeyken borçlarından dolayı Amerika’nın South Carolina eyaletindeki Charleston’da tutuklandı. Charleston Mahkemesi geminin ihale yoluyla satılmasına karar verdi ve satışı gerçekleştirmek üzere uluslararası üne sahip gemi satış brokeri CW Kellock & Co’u yetkilendirdi.

Amerikan Liman Başkanı gözetiminde satış prosedürlerini hazırlayan CW Kellock, Covid-19 nedeniyle ihalenin Zoom üzerinden yapılmasını teklif etti ve bu teklif mahkeme tarafından kabul gördü. Zoom uygulaması üzerinden yapılan ihale hem dünya hem de denizcilik sektörü için bir ilk oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen online gemi ihalesine katılan Esenyel&Partners Hukuk Bürosu, müvekkili adına en yüksek peyi sürerek ihaleyi kazandı. Belirlenen günde Zoom uygulaması üzerinden buluşan katılımcılara birer numara verildi. Online ihale yöntemine göre, A4 kâğıdına basılmış bu numara ekrana gösterildiğinde ihalenin yöneticisi ilgili tarafa söz verdi ve bu şekilde katılımcılar tekliflerini sundu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim