• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

İleri Teknolojiler Çalıştayı Piri Reis Üniversitesi'nde yapıldı

İleri Teknolojiler Çalıştayı Piri Reis Üniversitesi'nde yapıldı
İleri Teknolojiler 5. Çalıştayı Pîrî Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü'nde gerçekleşti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen İleri Teknolojiler Çalıştayı; Piri Reis Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayın başkanlığını Pîrî Reis Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Oktay Alnıak yaptı. 

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan konuşmasında refah ve medeniyet ilişkisine dikkat çekti. Refah seviyesi arttıkça medeniyetin ille de artmayabileceğini, hatta refah artırımı sırasında yaşanan sert rekabetten dolayı medeniyetten uzaklaşılabileceğini dile getirdi. Erdoğan, “Refah seviyesi sürekli artan ülkeler yükselirken mutlaka başka diğer ülkeleri küçültür. Türkiye de medeniyet-refah çelişkisinin yarattığı sorunlara gebedir. Ancak hem refah hem de medeniyete dürüstlükle ulaşılabilir. Bilim de dürüstlüktür. İnsanların bilime verdiği değer arttıkça bu sorunlardan kurtulabiliriz.” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı ve Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Bora da çalıştaya katıldı. Dr. Şadi Yazıcı “Gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkabilmek için bilimde teknolojide ve özellikle temel bilimlerde mutlaka bir noktaya gelmeliyiz. Böyle bir çalıştaya ev sahipliği yapan öncelikle üniversite rektörüne ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Gürcistan’dan Prof. Dr. Tamaz Vashakmadze, Azerbaycan'dan; Prof. Dr. Saleh Sultansoy ve Prof. Dr. Beycan İbrahimoğlu, Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu ve Çankaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kenan Taş, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Aşkar çalıştaya katılan bilim adamları arasında yer aldı. Profesör ve doçent düzeyinde elli akademisyen en yeni çalışmalarıyla faaliyete katıldı. İstanbul’daki ve diğer illerdeki üniversitelerden çok sayıda akademisyenin ve öğrenci çalıştaya katıldı. 

Çalıştayda 36 bildiri sunuldu

Çalıştayda endüstri 4.0, enerji, fen bilimleri, denizcilik, ileri teknolojiler konularında 12 konferans yapıldı ve 36 bildiri sunuldu.

Bildirilerde; endüstri 4.0 devrimi, nükleer enerji ve plazma teknolojileri, denizcilik ulaştırma, lojistik ve çevre faaliyetlerindeki ileri teknolojiler ön plana çıktı. Panellerde verilen endüstri konferansları kapsamında "Elektrikli Araç Uygulamaları, Bosch Endüstri 4.0 uygulamalarının ilgi ile izlendiği görüldü. Çalışmaların sanayi bazında sürdürülmesi faydalı görüldü.

Çalıştaya Matematikçi akademisyenlerin Endüstri 4.0 konusundaki görüşleri yeni boyutlar kazandırdı. Toryumdan enerji elde edilmesi konusunda ise Doç. Dr. Çetin Ertek ve Dr. Mehmet Hulusi Turgut'un nükleer enerji hakkındaki görüşleri önemli görüldü.  

Bu faaliyetin bundan böyle "Uluslararası İleri Teknolojiler Kongresi ve Sergisi" olarak yürütülmesinin faydalı olacağı değerlendirildi. 

ileri_teknolojiler_calistayi_1.jpgileri_teknolojiler_calistayi_2.jpgileri_teknolojiler_calistayi_3.jpgileri_teknolojiler_calistayi_4.jpgileri_teknolojiler_calistayi_5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim