• BIST 11189.5
  • Altın 5729.936
  • Dolar 42.5609
  • Euro 49.5689
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 9 °C

'İlçemizde avlanan balık miktarı 20 bin ton civarında'

'İlçemizde avlanan balık miktarı 20 bin ton civarında'
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yeni sezonun balıkçılar için hayırlı olmasını diledi.

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte başlayacak olan yeni balık avı sezonu öncesinde bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yeni sezonun hem balıkçılara hem de balık tüketmeyi seven tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Yaklaşık 121 kilometrelik kıyı şeridine sahip Ordu'da 500'ün üzerinde balıkçı gemisiyle balıkçılık yapıldığını, il dışından gelen gemilerle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin balıkçılıktan geçimini sağladığını belirten Yılmaz, "Ülkemizde balıkçılıktan avlanan balık miktarı yıllık ortalama 300 bin tonun üzerinde iken, ilimizde bu miktar yıllık ortalama 20 bin ton civarındadır. Sezon boyu sürdürülen avcılıkla elde edilen gelir, ülkemizde balıkçılık sektörüne önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi.

Ordu'da 2013 yılında avlanma yoluyla 25 bin 228 ton, 2014 yılında 18 bin 532 ton, 2015 yılında 26 bin 113 ton su ürünleri üretimi gerçekleşirken, 2016 yılında son yılların en büyük düşüşü yaşanarak yaklaşık 15 bin ton balık avlandığını hatırlatan Yılmaz, "Ne kadar bolluk bereket olursa halkımız da o kadar yararlanır. Balıkçılıkla geçimlerini sağlayan vatandaşlarımızın yaptıkları işin ne kadar meşakkatli olduğunu çok iyi biliyoruz. İnşallah bütün balıkçılarımız yeni sezonda bol balıkla kıyıya döner. Bizler her zaman balıkçılarımızın yanındayız. Halkımızın en önemli gıda maddesi olan balığın sağlıklı bir nesil yetiştirmek için önemi ortada. Yeni sezonun hem balıkçılara hem de balık tüketmeyi seven tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim