• BIST 10258.33
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 25 °C

İhaleye "İstanbul Lines çağrıldı" iddiası

İhaleye "İstanbul Lines çağrıldı" iddiası
Yalova-Eskihisar feribot seferlerine imkân sağlayan arsanın ihalesi bugün yapılıyor. Ancak Tavşanlı Belediyesi’nin bir tek İstanbul Lines’ı davet ettiği iddia edildi. İDO, davet edilmese de katılacağını açıkladı.

Yalova’nın Tavşanlı Beldesi Belediye Başkanlığı’nın, Tavşanlı-Eskihisar arasında feribot seferlerinin yapılmasına imkan sağlayan arsasının ihalesi için, açık ihale usülü yerine, sadece Negmar Denizcilik’e ait Gök Denizcilik’i davet eden bir karar aldığı iddia edildi.

Bugün saat 15.00’te yapılacak olan ihaleye duyurusu yapılmadığı ve davetiye almadığı halde İstanbul Deniz Otobüsleri de (İDO) katılacak.Tavşanlı Belediyesi’nin Negmar Denizcilik’e ait Gök Denizcilik’in söz konusu arsanın önündeki kıyının işletme hakkını 49 yıllığına Milli Emlak’tan kiraladığını gerekçe göstererek arsanın da bu şirkete verdilmesi yönünde karar aldığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Hülya Güler'in haberine göre, Negmar Denizcilik, geçen yıl İDO’nun Yalova-Eskihisar seferlerini yaptığı iskelenin hemen yanında yer alan Tavşanlı Belediyesine ait iskelede, İstanbul Line markasıyla hat ücreti ödemeden Eskihisar’a sefer başlatmasıyla gündeme gelmişti. Tavşanlı Belediyesi Gök Denizcilik’in Tavşanlı-Eskihisar seferlerini yaptığı arsayı kiralama süresinin dolması üzerine geçen yıl süreyi ihalesiz 10 yılığına tekrar uzatmıştı. Ancak bazı belediye encümeni üyelerinin itirazı üzerine açılan dava sonucunda, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karar üzerine, Tavşanlı  Belediyesi söz konusu arsanın 26 bin TL +KDV ve araç başına yıllık gelirin yüzde 2’si kadar bedel üzerinden ihaleyle yeniden kiralanmasına karar verdi.

İDO: BİZ DE VARIZ

İDO Yönetim Kurulu Başkanı Brian Souter, bugünkü ihaleye gireceklerini doğrulayarak, “Bize  herhangi bir duyuru veya davetiye ulaşmadı. Arsanın ihalesiz verilmesinden Tavşanlı halkının hiç bir kazancı olmaz. Pazarlıkla en iyi fiyatın oluşması için ihalede biz de varız diyeceğiz” dedi.

www.denizhaber.net

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yusuf koçali
12 Şubat 2014 Çarşamba 19:33
yorumsuz
zaten bütün derdiniz tavşanlı halkının daha cok kazanması..... bunun için kendinizi helak ettiniz şimdiye kadar.... size nasıl minnettarız. size borcumuzu nasıl öderiz. ahmet paksoy olmasaydı siz vatandaşı .....devam ederdiniz. sizin derdiniz tekel olma hırsından olmasın sakın....


yusuf koçali
78.172.248.243
melih.c
12 Şubat 2014 Çarşamba 15:15
tek el olacak
İdo tek el olarak istedigi fiat uygulamasini yapamamali.bence sektorde rekabet ortami olusmali.gectigimiz bir yilda ido'nun uyguladigi fiat politikasi belli.sisteme yeni oyuncular gerekiyor.ido nun tek el olmasi halk icin avantaj olmaz
46.196.247.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim