• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

İDO'nun rakibi Negmar, 2 TL'ye taşıyacak

İDO'nun rakibi Negmar, 2 TL'ye taşıyacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Eskihisar – Topçular arasında çalışacak NARLI feribotlarının 25 Ekim’de seferlere başlayacağını söyledi

İDO'NUN RAKİBİ NEGMAR, 2 TL'YE TAŞIYACAK

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Eskihisar – Topçular arasında çalışacak NARLI feribotlarının 25 Ekim’de seferlere başlayacağını söyledi. Seferlerin 3 gemi ile başlayacağını belirten Kutlu, yaya yetişkinlerin 2 lira, öğrencilerin bir liraya taşınacağını, kuyruk beklemenin de sona ereceğini dile getirdi.

10. Bursa Tarım Fuarı’na katılan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. İstanbul’u Bursa’ya ve Ege’ye bağlayan Eskihisar-Topçular hattında çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin şirketi olan GÜBRETAŞ’ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'nin, NARLI Denizcilik İşletmesi'ni kurarak yeni hat açtığını kaydetti.

“KİMSENİN İŞİNE SEKTE VURMAK İSTEMİYORUZ”

Bundan sonra daha hızlı, daha konforlu gemilerle Eskihisar’dan Topçular’a, Topçular’dan Eskihisar’a yolcu ve araç taşıyacaklarını vurgulayan Kutlu, şu bilgileri verdi: “TIR’ları, kamyonları, taksileri, yayaları taşıyacağız. Şu anda İDO’nun gemileri 45 dakikaya gidiyor. Ama çok büyük kuyruklar var. saatlerce de kuyruk bekleniyor. Bizim kimseyle bir rekabet oluşturmaya, onlara sekte vurmaya niyetimiz yok. Biz hizmet odaklı grubuz. Tarım Kredi Kooperatifleri bir milyon 100 bin çiftçinin malı. Dolayısıyla bu şirket de o ortaklığın malı olacak. Biz hizmet odaklı çalışacağız. Buradaki sorunun çözümüne katkı vermeyi amaçlıyoruz.” 3 gemi ile başladıklarını ve bayramdan önce seferlere başlanacağını vurgulayan Kutlu, şöyle devam etti: “Ayın 25’inde seferlerimiz başlayacak. Şu anda iskelelerimiz hazır, alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Gemilerimizi çok yakında 5’e çıkartacağız. Her gemi bir seferde 100 ile 140 araç taşıyacak. 400 ile 800 arasında da insan taşıyacak. Bu sorunu da bu şekilde Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerimiz çözmüş olacak.”

“YETİŞKİN 2, ÖĞRENCİ 1 LİRAYA TAŞINACAK, ÇAY FİYATLARI DIŞARIYLA AYNI OLACAK”

Fiyatlar konusunda da bilgi veren Kutlu, “Kafeterya hizmetlerimiz daha uygun olacak. Dışarıda kaç paraya çay içiyorsa gemimizde de o fiyata çay içip yemeğini yiyecek. Yaya yetişkinler 2 lira, öğrenciler bir liraya geçecek. 66 aylık çocuklara para almayacağız. İnşallah trafik kazaları da azalacak, insanlarımız zamandan tasarruf edecek, beklemeyecek. Sürekli çalışacak, 24 saat çalışacak. Kuyrukta şu anda saatlerce bekleyenler orada birkaç dakika içinde geçme imkanı bulacak.” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kpt Hamdi Temiz
17 Kasım 2012 Cumartesi 08:56
Hayaldi gerçek oldu
İşte şimdi gerçekten ''Hayaldi gerçek oldu.'' diyebileceğimiz bir iş.Hayırlı olsun.
5.117.67.160
Kpt.Anıl ERÇİN
15 Kasım 2012 Perşembe 17:21
Denizcilik sektörüne hayırlı uğurlu olsun
Zaten Türkiye'de İDO sayesinde deniz yolları mağduru olmayan kalmadı. Halk yamyamların eline kaldı resmen. Eskihisar-Topçular hattına gelince,oraya özel sektörün girmesi senelerdir gündemdeydi. Fakat İDO sürekli yukarıdan baskı yapmakla meşguldü.Orası artık tekel değil bunu öğrenmeleri gerekiyor.Yeni gelen firma adına biran önce UKM kararının çıkmasını ve müsteşarlıktan hat izni onayını almalarını temenni ederim.
Saygılar
78.183.83.110
Bülent DİZDAR
24 Ekim 2012 Çarşamba 19:00
Kutlama Mesajı
Haberde adı geçen Kimseyi tanımıyorum. eski bir Denizyolları Mağduru olarak Vatandaşı ucuza taşıyacak olan herkezi takdirle karşılıyorum. Zaten mazotu çok ucuza alan bu tür Denizciler İDO gibi para Tuzakçıları olmadıkça uzun vadede gayet güzel kazanacaklarına eminim. Vatandaşın öz ve öz paraları ile yapılan Şehir Hatları gemileri ve taşımacılık işlemlerinde kar aranmadan yapılması gerekirken İDO adı altında milleti Tavuk gibi yolmaya başlamışlardı.Şirketin Genel Müdürü Şirketi Özelleştirip yine başına geçince zaten anlayan anlamıştı niyetleri... Ben yeni işe başlayacak şirkete ihtiyaçları halinde "bedelsiz" hizmet ederek,Danışmanlk yapmayı bile kabul edebilirim. Amaç Halka Hzmet olursa biz bu işin başını çekeriz. Kimsenin şüphesi olmasın...
5.47.141.251
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim