• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

İDO ve BUDO seferlerine kar engeli

İDO ve BUDO seferlerine kar engeli
Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri sert kış şartları ve yağan kar nedeniyle iptal edildi. İşte iptal edilen seferler;

İstanbul'a beklenen kar geldi! İstanbul'da hem güneş hem kar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi. 

Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdüren kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğunluğunu artırarak devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

İDO 3 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Bu arada İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi 
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok yerinde kar yağışı görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Adana ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BAZI SEMTLERDE KAR, BAZILARINDA GÜNEŞ...

Saat 07.00 itibarıyla kar Avrupa'da yakasında Beylikdüzü'nde etkili oldu. Anadolu yakasında ise Çamlıca, Altunizade, Acıbadem ve çevresinde kar yağışı vardı. İstanbul'un diğer semtlerinde ise havanın açık ve güneşli olması dikkat çekti. Dakikalar ilerledikçe kar yağışı İstanbul'da etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL SON DAKİKA HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2
İzmir: Parçalı bulutlu 9
Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 15
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 3
Trabzon: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 4
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı -2
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

Gökçeada seferleri iptal

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine feribot seferleri, hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi.  Türkiye'yi etkisi altına alan olumsuz hava şartları, Çanakkale'de de etkili oluyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı başlarken deniz ulaşımı da olumsuz etkileniyor. 

Hava muhalefeti sebebiyle Gökçeada-Kabatepe hattında Gökçeada'dan 13.00 ve Kabatepe'den 15.00 seferleri iptal edildi. Diğer hatlardaki seferler devam ediyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim