• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

İDO, kara taşımacılığından çekiliyor

İDO, kara taşımacılığından çekiliyor
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin, (İDO), gelen talepler üzerine kara taşımacılığını 1 Mart'tan itibaren otobüs firmalarına bırakacağı bildirildi.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin, (İDO), gelen talepler üzerine kara taşımacılığını 1 Mart 2013'den itibaren otobüs firmalarına bırakacağı bildirildi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mehmet Erdoğan (TOFED) ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüsçüleri temsilen İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'u "İDOBÜS" projesi kapsamında ziyaret etti.

TOF ve TOFED başkanları, ziyarette, İDO'nun, İDOBÜS modelindeki deniz taşımacılığının geliştirilerek Kabataş (İstanbul) ve Güzelyalı (Bursa) arasında devam etmesini ve 1 Mart 2013 tarihi itibarıyla Bursa'dan Ege Bölgesi'ne olan kara taşımacılığının federasyonlarına bağlı otobüs işletmelerine bırakılması talebinde bulundular.

Erdoğan, ziyaretle ilgili  Güney Marmara ile Kuzey Marmara arasında deniz yolunu kullanarak yolculuk yapanların karayoluyla devam etmelerini içeren bir görüşme yaptıklarını ifade ederek,

"Bizim deniz taşımacılığının bütün otobüs firmalarına açılması talebimizi doğru buldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

-1 Mart'tan sonra herkes kendi işini yapacak-

Erdoğan, İDO'nun kara taşımacılığını otobüs firmalarına bırakacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İDO, 1 Mart'tan sonra kara taşımacılığından tamamen çekiliyor. Kara ayağını, otobüsçüler olarak bizler devralıyoruz. Herkes kendi işini yapacak. İDO, denizden ulaşımı, bizler de karadan ulaşımı sağlayacağız. Bizler de yolcularımızı deniz yoluna yönlendireceğiz. Sonuçta en risksiz ulaşım deniz yolunda. Bu ortak çalışmayla, özellikle yaz aylarında Bodrum, Marmaris ve hatta Antalya hatlarına kadar uzanacak bir ulaşım süreci de başlamış oluyor."

İDO'da bir değişim yaşandığını ifade eden Yıldırım ise "Ulaşımdan herkes üzerine düşen nasibini alacak. Aslında Batı Anadolu'nun tamamına hizmet verecek bir çalışma bu. Bu çalışmayı, İstanbul'dan tüm Anadolu'ya açılan kapı olarak görmek lazım" diye konuştu.

Yıldırım, İDO'nun deniz yoluyla taşıdığı yolcuları otobüslere bırakacağını belirterek, "Bizler de ilgili noktalarda alt yapımızı kuracağız. Ofisler, otobüsler ve servislerle yolcularımıza en iyi hizmeti sunacağız" ifadesini kullandı.

-İDO'nun açıklaması-

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da, karayolu ve denizyolu ulaşımını birbirinin rakibi değil birbirini tamamlayan bir zincirin iki halkası olarak gördüklerini bildirdi.

Yolcuların ve iş ortaklarının değerlendirmelerini dinlemeyi her zaman önemsediklerini vurgulayan Paksoy, şunları kaydetti:

"Değerli iş ortağımız otobüs işletmecilerimizin beklentilerini de dikkate alıyor olacağız. Federasyon başkanlarımız beklentilerini bizlere ilettiler. Mart ayı itibarıyla İDOBÜS'ün kara ayağından çekilmemizi talep ettiler. Ege ve Akdeniz bölgelerine ulaşımda hizmet verecek otobüs firmalarının önünün açılması gerektiğini vurguladılar. Federasyonlarına bağlı tüm otobüsçüleri memnun edecek bu taleplerinin karşılanmasını dile getirdiler. Gerek İDO'yla ilgili gerek İDOBÜS'le ilgili olarak yolcularımızın ve sektör temsilcilerimizin görüşlerini değerlendirmekten mutluluk duyuyoruz.

Biz her zaman müşterimizi ve birlikte iş yaptığımız sektörlerin temsilcilerini dinlemekten yanayız. Otobüs işletmecilerimizin görüşleri bu anlamda bizim için çok değerli. Değerlendirmelerimizi yaparken bu görüşmelerde edindiğimiz verilerden yararlanacağız."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim