• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti, yerine Süleyman Soylu getirildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti, yerine Süleyman Soylu getirildi
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etti. Efkan Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Süleyman Soylu'dan boşalan göreve ise AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın görüşmesinden sonra gelen son dakika haberi büyük yankı uyandırdı. Başbakan Yıldırım görüşme sonrasında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini, Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun atandığını açıkladı. Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine ise AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme resmi programda bulunmuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme saat 20:00 sularında sona erdi. 

Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır" dedi.

EFKAN ALA GÖREVİ BIRAKTI, YERİNE SÜLEYMAN SOYLU GELDİ

Görüşme sonrasında Başbakan Binali Yıldırım kısa bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı. Yıldırım, "İçişleri görevini bırakan Efkan Ala'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Efkan Ala'nın yerine Süleyman Soylu atandı. Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

ZEYREK'İN İDDİASI: ERDOĞAN İSTEDİ, ALA İSTİFA ETTİ

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevden ayrılmasını değerlendirdi. Zeyrek, Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili ulaştığı kulis bilgilerini anlattı.

ALA'NIN İSTİFASINDA İKİ NEDEN OLABİLİR

Zeyrek'in Efkan Ala'nın yakın çevresinden ve Beştepe'den aldığı kulis bilgilerine göre; Ala'nın görevden ayrılmasında öne çıkan iki neden var. Nedenlerden biri, Efkan Ala'nın üzerindeki yükün ağırlığı nedeniyle istifa etmiş olabileceği. Yeniden yapılanma sürecinde Ala yorgunluğu nedeniyle nöbet değişimi talep etmiş olabilir. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemiş olması.

KUVVETLİ OLASILIK ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEMİŞ OLMASI

Deniz Zeyrek'e göre ise istifada en kuvvetli neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemesi. Zeyrek, Erdoğan'ın kamu kuruluşlarındaki FETÖ operasyonlarında Efkan Ala ile yöntem yönünden ayrıştıklarını, bunun için de Ala'nın görevden ayrılmasını istediğini ve bunu da sağlam bir kulisten duyduğunu söyledi.

HANDE FIRAT'TAN DOLMABAHÇE TESPİTİ

Öte yandan CNN Türk yayınına bağlanan Hande Fırat ise çarpıcı bir tespitte bulundu. Fırat, Dolmabahçe Mutabakatı sırasında kadraja giren ve görevde kalmaya devam eden son AK Partili bakanın Efkan Ala olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından,Dolmabahçe Mutabakatı'nda hükümeti temsil eden herkes görevinden ayrılmış oldu. AK Parti ile HDP arasında 10 maddelik anlaşmanın imzalandığı 'Dolmabahçe Mutabakatı' fotoğrafına giren Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65. Hükümet kabinesine alınmamıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim