İÇDAŞ, 12.500 dwt’lik genel kargo gemisi olarak tasarlanan fakat 800 konteyner kapasitesiyle ve heavy cargo notasyonu ile farklı yük tiplerine uyum sağlayacak şekilde inşa edilen İÇDAŞ-29’un seferlerine başladığını duyurdu.
Sürdürülebilirlik ve yüksek verimlilik odağında geliştirilen İÇDAŞ-29, 12 bin 500 DWT taşıma kapasitesi ve 134 metre boyuyla grubun deniz ticaretindeki operasyonel gücünü artırmayı hedefliyor.
Heavy cargo notasyonu ile farklı yük tiplerini taşıyabilen gemi, yüksek operasyonel esneklik sunuyor. 13 knot servis hızıyla verimli bir işletim hedefleyen İÇDAŞ-29, 10.000 groston altı yapısı ile optimize edilmiş bir tasarım anlayışına sahip.
Geminin çevre dostu yapısı, düşük yakıt tüketimi ve düşük işletme maliyeti hedefleri doğrultusunda geliştirildi.
İÇDAŞ’tan yapılan açıklamada, “13 knot servis hızı için geliştirilen İÇDAŞ-29’da; düşük yakıt tüketimi, çevre dostu yapı ve optimize edilmiş yatırım ve işletme maliyetleri odağa alındı. Çanakkale Biga’daki tersanemizde inşa edilen gemimiz, İÇDAŞ’ın denizcilik alanındaki üretim ve yatırım kabiliyetinin yeni bir örneğini oluşturuyor” denildi. Gemi 27 Mart 2026 ılında denize indirilmişti.
DENİZ HABER AJANSI































