• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Hüdavendigar, Kabataş'a demir attı

Hüdavendigar, Kabataş'a demir attı
Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) ilk İstanbul seferini gerçekleştirdi. Deniz otobüsleri, yarından itibaren Bursa ile Kabataş arasında günde 2 defa karşılıklı sefer gerçekleştirecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) ilk İstanbul seferini gerçekleştirdi. Deniz otobüsleri, yarından itibaren Bursa ile Kabataş arasında günde 2 defa karşılıklı sefer gerçekleştirecek. Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanı Recep Altepe,  Bursalıların, kendi markaları olan BUDO'ya sahip çıkmasını istedi ve  Mudanya-Kabataş arasında kişi başı tam biletin 18 TL, indirimli biletlerin ise 14 TL'den satılacağını fiyatların sabit olacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, davetliler ve gazeteciler ile birlikte 340 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsüne binip, ilk seferle Kabataş'a geldi.  Mudanya-Kabataj arasında deniz otobüsü seferleri yarın Hüdavendigar ve Conkbayırı isimli gemilerle karşılıklı olarak yapılacak. Deniz otobüsleri Mudanya'dan saat 07.00 ve 15.30'da, Kabataş'tan ise 10.30 ve 18.30 saatlerinde kalkacak. Onarım ve bakım işlemlerinin tamamlanmasından sonra Nilüfer Hatun ile Yıldırım Beyazıt isimli deniz otobüsleri de yolcu taşımaya başlayınca sefer sayıları artırılacak.

Kara, deniz ve hava olmak üzere her alanda ulaşımın geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şunları kaydetti: "Ulaşım, ekonominin atar damarıdır. Bursa ile İstanbul birbirine bağımlı olan iki şehirdir. Bursa ve İstanbul Türkiye ekonomisinin yarısından fazlası ediyor. Binlerce insan yolculuk yapıyor. Bu sayı artarak devam edecek. Burada bizim hedefimiz bu ulaşımın aksamadan yapılmasıdır. BUDO'da kesintisiz ve kaliteli ulaşımın sağlanmasını hedefliyoruz. İDO bu işi yıllarca güzel bir şekilde yaptı. Özelleştirmeden sonra İDO seferlerine aksamalar oldu. Biz de bu noktada devreye girmek zorunda kaldık. Biz bu işin içine girmedikçe bu sıkıntının çözülemeyeceğini gördük. Bugün artık denizlere açılıyoruz. İstanbul ile Mudanya'yı birleştirecek olan bu seferler bizim için çok önemli. Halkımız son aylarda gelişmeler sonucunda bizden bunu talep etti. Bu taleplere sessiz kalmadık."

" ÇAYI DA DENİZDE 50 KURUŞTAN SATACAĞIZ"

BUDO'nun ilk kamuoyuna açıklanmasının ardından 'Blöf yapıyorlar' havasının oluşturulduğunu belirten Recep Altepe, "Biz hemen aradık ve bu işte ciddi olduğumuzu söyledik. Bu ulaşımı kimsenin tekeline bırakmayız. 'Bursa Büyükşehir olarak bu çalışmanın içine girelim' dedik ve çalışmalara başladık. Bursa Ulaşım-Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ) artık her alanda çalışabiliyor. Bürokratlarımız tüm dünyayı taradı. Hüdavendigar gemimizi Norveç'te bulduk. İtalya'dan da Nilüfer Hatun gemisini aldık. Yunanistan'dan Yıldırım Beyazıt ismini verdiğimiz gemiyi satın aldık. Dördüncü gemimiz ise Çanakkale'de çalışan Conkbayırı gemimizdi. Bu gemiyi de kiraladık. 4 gemi ile işe başladık. Bunlar BUDO'ya ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Şu anda 2 gemimiz çalışacak. Çok daha güzel noktalara geleceğiz. Biz burada kalite ve istikrarın sağlanmasını istiyoruz. Gemilerimizdeki büfeleri BESAŞ işletecek. Çay 50 kuruş olacak. Hatta ilk haftamızda çay bedava olacak. Buraya taşınan yolcuların Bursa'ya aktarılması aksamadan yapılacak. BUDO, turizm konusunda önemli fayda sağlayacak. İstanbul'un nefes alma yeri Bursa olsun istiyoruz. BUDO, Bursalının öz malıdır. Bize büyük talep olan İstanbullular ve Bursalılar için seferlerimizi başlattık. Önümüzdeki günlerde bu seferler sıklaşacak. Biz söz verdik, yerine getirdik. Değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz." diye konuştu.

budo-acilis.jpg

budo-acilis1_.jpg

budo-acilis2.jpg

budo-acilis3.jpg

budo-acilis4.jpg

budo.jpg

budo1.20130123142836.jpg

budo2.jpg

budo3.jpg

budo4.jpg

budo5.jpg

budo6.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim